Başörtülü diye eşinden boşandı

Başörtülü diye eşinden boşandı

Şadiye Demirtaş, M.E. ile Hava Harp Okulu dördüncü sınıf öğrencisiyken tanışmış.

İki genç, 1987'de evlenmiş. Başörtülü olması eşinin görev yaptığı askeriye içinde sorun olmamış. Ne var ki, 90'lı yıllarda her şey tersine dönmüş. Şadiye Hanım, önceleri davetlere, rütbe törenlerine gidememiş. Subay eşine 'ordudan atılacaksın' diye üst komutanlardan baskılar gelmeye başlayınca başını açmaya karar vermiş. Ancak bu da yeterli gelmemiş.

Demirtaş, gözyaşları içinde o dönem yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

"Ayrılmak zorundaydım. 1998'de boşandık. Eşim mesleğine âşıktı. Eşimle severek evlenmiştik, severek boşandık. Onun telkinleriyle ilk olarak peruk taktım. Kabul edilmeyince başımı açmak zorunda kaldım. Çok zor bir 2 sene geçirdim. Alışmak için aylarca gece yarıları eşimin yanında lojman çevresinde başım açık gezmeye çalıştım."

Ancak bu durum kendisi ve eşi üzerinde ağır psikolojik travmalara yol açıyor. Öyle ki 6 yaşındaki çocukları Ahmet'in aile içi huzursuzluk ve stres sebebiyle burun kanamaları baş gösteriyor. Bu süreçte eşi Mehmet E. de iki kez intihar girişiminde bulunuyor.

Demirtaş, kendisinin müdahalesiyle silahtan çıkan kurşunların odada bulunan çocukları sıyırıp duvarda koca bir delik açtığını belirtiyor. Demirtaş, iki yılın ardından başını yeniden kapatmaya karar veriyor. Bu karar ise ailenin parçalanmasına yol açıyor:

(Kaynak: Zaman)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.