Başörtülü kadını restorana almadılar iddiası

Başörtülü kadını restorana almadılar iddiası

İddiaya göre yemek yemek için bir restorana girmek isteyen başörtülü kadın ve kocasına izin verilmedi

İstanbul'un en gözde semtlerinden Bebek'te "türban krizi" çıktı. "Lulu's" adlı mekan, başörtülü müşterisini içeri almadı. 1940'ların Amerikası'nı aratmayan skandal, önceki gün patlak verdi.

'NEDEN' DİYE SORDU

Takvim gazetesinin haberine göre; Elif K.A. ve Cengiz A. çifti, Bebek'te yürüyüş yaparken "Lulu's" adlı restoranda birer kahve içmek istedi. Restoranın koruması ise genç çifte kendilerini içeri alamayacağını söyledi. Etten duvarla karşılaşan çift ise neye uğradığını şaşırdı. Eşi başörtülü olan Cengiz A. korumaya, "Bizi neden içeri almıyorsunuz?" diye sordu.

AÇIK AÇIK ALMIYORUZ DEYİN

Güvenlik ise "Kapatıyoruz" dedi. Bunun üzerine adam, "Her gün geç saatlere kadar açıksınız" diye ısrar edince, güvenlik bu kez "Bugün böyle" cevabını verdi. Türbanlı Elif K.A. ise "Yalan söylemeyin. Açık açık başörtülü insanları istemediğinizi söyleyin" dedi. Güvenlik görevlisi bu sözler üzerine, "İşletme kuralı gereği, sizi içeri alamıyoruz" diye konuştu.

 

İŞLETME ÇARK ETTİ

Mekandan ayrılan çift, daha sonra Lulus'un işletme müdürünü aradı. Müdür "Başörtülünün Ramazan'da içkili yerde ne işi var ki. Kasıtlı olarak olay çıkarmak istiyorsunuz" diye çıkıştı. Bunun üzerine çift "Madem öyle, bir daha mekanınıza gelelim. Bakalım bizi ağırlayacak mısınız?" teklifinde bulundu. Bunun üzerine Lulu's, çifti misafir etmeyi kabul etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.