Başörtülü meclis üyesi istifa etti

Başörtülü meclis üyesi istifa etti

Antalya'nın Akseki ilçesinde türbanlı meclis üyesi Şefika Tellioğlu, ilk meclis toplantısından bir gün önce sağlığını gerekçe gösterip istifa etti.

Antalya'nın Akseki ilçesinde türbanlı meclis üyesi Şefika Tellioğlu, ilk meclis toplantısından bir gün önce sağlığını gerekçe gösterip istifa etti. CHP'li Başkan Mehmet Gölcü, "İstifa etmeseydi türbanıyla meclis toplantısına katılmasına izin vermezdim" dedi.

Mevlüt İMAMOĞLU/ AKSEKİ (AHT)

29 Mart yerel seçimlerinde Antalya'nın Akseki ilçesinde AKP'den 1. sırada meclis üyesi seçilen ev hanımı Şefika Tellioğlu, ilk meclis toplantısından birgün önce sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. İlçe Seçim Kurulu'na istifa dilekçesini veren Tellioğlu'nun türbanlı olduğu için meclis toplantısına alınmayacağını düşündüğü için istifa ettiği öne sürüldü. Tellioğlu'nun istifasının ardından Cuma günü yapılacak meclis toplantısı için AKP'nin listesinde 5. sırada bulunan Hasan Kaplan'a davetiye gönderildiği öğrenildi.

TÜRBANI İLE GİREMEZDİ

Akseki İlçesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, Tellioğlu'nun türbanı ile meclis toplantısına katılmasına izin veremeyeceğini söyledi. Meclisin kamusal bir alan olduğunu söyleyen Tellioğlu, "İstifa gerekçesini bilmiyorum, ancak benim sorumluluğumda olan bir bölgede kurallara uyulmasını isterim. Kamusal alanlarda türbanla görev yapılmayacağını herkes biliyor. İstifasını öğrendikten sonra 5. sırada bulunan Hasan Kaplan'a Meclis'e katılma çağrısında bulunduk" şeklinde konuştu.

KOCASI KONUŞTU

İstifasının ardından açıklama yapmayan Şefika Tellioğlu'nun yerine ilçede tüpgaz bayiliği yapan eşi Ruhi Tellioğlu konuştu. Telliğoğlu, eşinin sağlık nedenleri dolayısıyla istifa ettiğini söyledi. Eşinin seçimden önce hasta olmadığını söyleyen Tellioğlu, "Seçimden sonra sağlığının meclis üyeliği yapmaya elverişli olmadığını görünce kendi kararıyla istifa etti. Bunun altında bişey aramaya gerek yok. İstifasının türbanıyla ilgisi yok. İstifa etmeseydi meclis toplantıları için türbanını çıkartıymıydı bilmiyorum. Kendisi buna karar verirdi" dedi.

PARTİSİ KAZANMADI İSTİFA ETTİ
Seçimi 4 oy farkla kaybeden AKP Belediye Başkan adayı İsmet Uysal, partinin ilçe teşkilatındakadın kolları başkanlığı yapan Tellioğlu'nun, "Siz başkan olsaydınız birlikte çalışırdık. Bu ekip işi, siz yoksanız ben de görev yapmayı düşünmüyorum" belirtti. İstifasının ardından zamanını spor yaparak geçirdiği öğrenilen Tellioğlu'nun İstifa dilekçesinde, "29 Mart 2009 yerel yönetim seçimleri sonucu, AKP Belediye Meclis üyeliğine seçildim. Rahatsızlığımdan dolayı devam edemeyeceğim. Gereğini saygılarımla arz ederim" ifadelerini kullandığı belirtildi.

İTİRAZ SONUCU DEĞİŞTİRMEMİŞTİ

Adalet Bakanı Şahin'in de mini bir mitingle katıldığı seçim çalışmalarının ardından Akseki'deki seçimleri 785 oy alan CHP adayı Mehmet Gölcü kazanmıştı. Seçimde 781 oy alan AKP adayı İsmet Uysal'ın itirazı sonucu değiştirmemişti. Cuma günü ilk meclis toplantısını yapacak olan Akseki Belediye Meclisi'nde 5 CHP'li, 4 de AKP'li üye bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :