Başörtülülere ağır hakaret

Başörtülülere ağır hakaret

Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan Türkan Saylan'dan başörtülülere ağır hakaretler...

Türkan Saylan, başörtülüleri ajan olarak niteleyip, onların üniversitelere girememelerine asla acımadığını ve onlara burs vermeyeceğini söyledi. Türkan Saylan, başörtülü kızların ‘örtü’ sayesinde erken koça bulduğunu söyleyerek hakaret etti.
Hürriyet Gazetesi'nden Ayşe Arman'ın Türkan Saylan'la yaptığı röportajın ilgili bölümü:

MİTİNG OLACAK AMA ÖNCE ORTALIK DURULMALI

Önümüzdeki günlerde miting olacak mı?

- Önce ortalık biraz durulmalı. Herkes istiyor. Ama yeri, zamanı var.

Sizinki İslamsız Yaşama Derneği mi?

- Hayır efendim niye öyle olsun? Bizim inanca ya da baş örtüsüne itirazımız yok. Tek istediğimiz yasalara uymaları. "Eğitim kurumlarında, resmi kurumlarda, Büyük Millet Meclisi’nde örtü takılamaz" diye yasa var.

Genç kızlar bu mesele yüzünden üniversiteye gidemiyorlar diye üzüldüğünüz, bunun haksızlık olduğunu düşündüğünüz olmuyor mu?

- Asla. O kızları militan yapıyorlar. Ben çok netim bu meselede. Gerçi, o örtü sayesinde erken koca buluyorlar o ayrı.

Hayır, başörtülü gençlere burs vermiyoruz

Burs verdiğiniz öğrenciler arasında başörtülü çocuklar var mı?

- Hayır. Böyle bir ilkemiz var. O çocukların bir kısmı militan olarak kullanılıyor. Biz de böyle casus gibi aramızda onları istemiyoruz. Baştan söylüyoruz, herkesin prensipleri var.

Oysa, kalbiniz herkese bu kadar açık... Biri şöyle bir mail atmış, "Benim suçum ne? Kafamdaki örtü mü? Bana karşı Türkan Saylan neden şefkatini göstermiyor. Ayrımcılık yapıyor."

- Bakın iki tür örtülü var. Bir gerçekten samimi olanlar, bir de olmayanlar. Hepsi bir değil. Benim hastalarım var, 12 yaşında zorla örtüp evlendirmişler. Sonra da intihara kalkışmışlar filan. Herkes onları bir takım gibi görüyor, hayır öyle değil. Ben esas olarak kadınları kullandıkları için kızgınım. Onlara da kendilerini kullandırdıkları için kızarım. İnsanın kendini kullandırmaması lazım. Ben Cumhurbaşkanımızın eşine de üzülüyorum, çok küçükmüş evlendiğinde. Yazık günah değil mi?

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :