Başörtülülere ağır hakaret

Başörtülülere ağır hakaret

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'nin de konuşmacı olarak katıldığı "Demokrasi ve anayasa" isimli panelde, başörtülü kadınlara ağır hakaretler edildi.

Özdemir Özkan ve Ömer Oruç'un haberi

Panele konuşmacı olarak katılan ve Cumhuriyet Gazetesi'nde yazıları yayımlanan Vecihi Timuroğlu, "Şu an benim karşımda güzel bayanlar oturuyor, onlar da benim gibi insan. Türbanlı bir bayan görünce erkekliğimi hissediyorum." şeklinde sözler sarf etti. Bunun üzerine, aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu bir grup, konuşmaya tepki göstererek salonu terk etti. Bu sırada sözlü sataşma yaşandı. Hakarete uğrayan başörtülü kadınların, "Biz buraya sizi, fikirlerinizi dinlemeye geldik, siz hakaret ediyorsunuz. Ayıp ettiniz. Bunlar ne biçim sözler?" demesi üzerine salondan, "Türkiye laiktir, laik kalacak'' şeklinde sloganlar yükselmeye başladı. Başı açık bir kadının ise "Bu bayanları ben buraya getirdim. Sizlerin yüzünden ben mahcup oldum." sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

Muharrem İnce, başörtülülerden özür diledi

Olay üzerine söz alan CHP Grup Başkan Vekili İnce, "Katı anlayış içinde olup insanları incitirseniz, taraftar kazanmaz, kaybedersiniz. Yanlış bir olay oldu. Slogan atmaya gerek yok. Bence bayanlar incindiler. Konuya dahil olmamama rağmen onlardan özür diliyorum." diyerek ortalığı yatıştırmaya çalıştı. Salonu terk eden kadınlardan bazıları, İnce'nin özür dilemesinden sonra yeniden içeriye girdi. İnce, CHP olarak, 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganının ötesine geçmeleri gerektiğini belirterek, "30 yıl aynı nakaratı söyleyemeyiz." dedi. Panele katılan CHP'lilerden halkı cahil görmemelerini isteyen İnce, bir zamanlar "Ordu göreve" pankartlarının açıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti: "Ordu göreve, yok sen göreve geleceksin. Askerden medet uman, şeriatçılardan daha tehlikelidir. Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın yaptığını, bu ülkeye şeriatçılar yapmamıştır. Sana kim e-muhtıra yap dedi? Hükümet Büyükanıt'a bir zırhlı araç aldı, bir de şeref madalyası verdi. E-muhtıra olduğu zaman bazı arkadaşlarımız, 'Oh olsun' dedi ama buna halk tepki gösterdi."

Zaman

Etiketler :