Başörtüsü eylemcileri meydanlarda

Başörtüsü eylemcileri meydanlarda

Ankara, Hacettepe ve Gazi Üniversitesi’nden bir grup öğrenci bugün (Çarşamba) ‘YÖK önünde bir araya gelerek haksız, hukuksuz yasağı protesto edecekler.

Başörtüsü eylemcileri meydanlarda

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın üniversitelerde hiçbir öğrencinin başörtüsünden dolayı mağdur edilmeyeceği yönündeki açıklamasından sonra başörtülü öğrenciler bazı üniversitelerde derslere sorunsuz şekilde girmeye başladı. Ancak bazı yasakçı zihniyetler, YÖK tarafından yapılan açıklamaya rağmen yasağı uygulamak için direniyor. Yasak, işgüzarlar eliyle Hacettepe ve Ankara Üniversitesi’nde tüm hızıyla sürdürülürken, Gazi Üniversitesi’nde ise halen bazı bölümler başörtülü öğrencilere kapalı. Bu haksız yasağa karşı birlikte mücadele kararı alan Ankara, Hacettepe ve Gazi Üniversitesi’nden bir grup öğrenci ‘başörtüsüne özgürlük’ platformu kurdu. Bir araya gelen öğrenciler bir dizi eylem kararı alırken, bugün de YÖK önünde bir araya gelerek haksız, hukuksuz yasağı protesto edecekler.

“HAKKIMIZI ALANA KADAR DİRENECEĞİZ”

YÖK Başkanı’nın İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği başörtü genelgesinden sonra büyük ümitlere kapıldıklarını belirten Platform sözcüsü Onur Ercan, “Ancak bugün kardeşlerimizin sıkıntıları devam ediyor ve ümitler yine başka bahara kaldı. Ancak yılmadık! Başörtüsü mağduru arkadaşlarımız ile birlikte hareket etme kararı aldık. Bu kararı almamızla birlikte birçok üniversiteden arkadaşımızın desteğini aldık. Bu destek sonucunda Ankara’da yasağın devam ettiği üniversitelerde öğrenci olan ve yasağın karşısında duran arkadaşlar ile platform kurmaya karar verdik. Şimdi de harekete geçiyoruz. Hakkımızı alana kadar direneceğiz” dedi.

YENİ AKİT- ASLAN DEĞİRMENCİ

 

 

Etiketler :