'Başörtüsüne karışmayan yeni bir CHP olduk'

'Başörtüsüne karışmayan yeni bir CHP olduk'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, halkın giyimine kuşamına, başörtüsüne, peçesine karışmayan daha demokrat, daha özgürlükçü, yeni bir CHP olduklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halkın giyimine kuşamına, başörtüsüne, peçesine karışmayan daha demokrat, daha özgürlükçü, yeni bir CHP olduklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında karayolu ile Ankara'dan Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, "Bugün 1 Mayıs. Emekçilerin, çiftçilerin, alın teri dökenlerin, evine helal ekmek götürenlerin günü." diyerek konuşmasına başladı. AK Parti iktidarının 9 yıldır ülkeyi iyi yönetemediğini savunan Kılıçdaroğlu, "9 yıldır ülkeyi yönetiyorlar Allah aşkına gençlerimiz iş buldu mu? Çiftçimiz hayatından memnun mu? Emekli, çalışan işçiler hayatından memnunun mu? Bu düzenden kim memnun? Bu düzende milletin en temiz inancını, manevi duygularını sömürenler, etkin kimliği siyasete alet edenler ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatanlar, hortumcular memnun. Onlardan hesap soracağız." diye konuştu.

Yoksulluğu CHP'nin ortadan kaldıracağını ileri süren Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Yoksulluğu yeneceğiz. Yoksulluğu 21. yılda Türkiye'de tarihe gömeceğiz. Aile sigortasını getireceğiz. Kadın kardeşlerim, size seçme seçilme hakkını getiren CHP’dir. Halkın iktidarında 4 ay içerisinde aile sigortasını getireceğiz, böylece kadınlara ekonomik güvence ve tam özgürlüğü sağlayacağız. Aile sigortasını getireceğiz. Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan kadının bankada hesabına para yatacak ve anasının ak sütü gibi kullanacak. Biz 'yoksulluğu tarihe gömeceğiz' diyoruz. Bunun kaynağı nerede? Cepte. Kaynak var. Yeter ki o kaynağı hortumculardan kurtar yeter ki o kaynağı millet için harca. Hortumcuya gelince para var, yandaşa gelince para var, fakire gelince kaynak yok."

    Yasaklarla mücadele edeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Şeker pancarını kotasız ektireceğiz. Şeker pancarı sadece şeker değildir. Şeker pancarı, alın teri şeker demek, besicilik, iş yaratmak, üretime alın terine değer vermek demektir. Toprağımız var, çiftçimiz var, her şeyimiz var. Nasıl oluyor da mazot bu kadar pahalı oluyor? Mazatou 1,5 TL yapacağım, sözüm var."

        "Sizin çocuğunuzu şifreli sınava sokanlardan sandıkta hesabını sorun" diyen Kılıçdaroğlu, "Geçmişte toplumu bölmek istediler, en temiz inançlarımızla oynadılar. Şu başörtülü şu çarşaflı diye ayırdılar. Yeni Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Her toplumu kucaklayacağız. Herkese aş, herkese iş. Bunu yapacağız. Askerliği 15 aydan 9 aya sonra da 6 aya indireceğiz." ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.