Başsavcı AKP'nin belini bükecek

Başsavcı AKP'nin belini bükecek

Cumhuriyet Halk Partililerin millet ve demokrasi adına utanç verici skandal konuşmaları Ergenekon iddianamesi ek klasörlerinden çıktı. Konuşma Tolon Paşa ile CHP'li arasında geçiyor...

Ergenekon Terör Örgütü sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile CHP milletvekili Şahin Mengü arasında geçen ve iddianame eklerinde yer alan telefon konuşmasına göre Tolon'un, AK Parti'ye kapatma davası açan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı kastederek, "O sevgili arkadaşımız da onların belini bükecek" dediği; Mengü'nün ise Tolon'dan alacağı "ders" ile çıkıp Meclis'te konuşacağını söylediği ortaya çıktı.

Milletin kendisini temsil etmesi için oy verip Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdiği CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü'nün Ergenekon sanığı emekli Org. Hurşit Tolon'la telefon görüşmesi yaptığı, görüşmede "Sana söyleyeyim, defteri kalemi toplayıp senin önüne geleceğim, sen bana ders vereceksin, ben çıkıp orada (Meclis) söyleyeceğim" dediği ortaya çıktı.

"ÖNÜNE GELECEĞİM, SEN BANA DERS VERECEKSİN"

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP'li üyesi Mehmet Dadak'ın Ergenekon sanığı Tuncay Özkan'a 'Her zaman emrindeyim' dediğinin ortaya çıkmasından sonra, Ergenekon Terör Örgütü sanıklarının ve tescilli bölücü Friedrich Ebert Vakfı'nın avukatlığını yapan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü'nün de Ergenekon sanığı Hurşit Tolon'a "Önüne geleceğim, sen bana ders vereceksin, ben çıkıp orada söyleyeceğim" dediği tespit edildi.

O SEVGİLİ ARKADAŞLARI AK PARTİ'NİN BELİNİ BÜKECEKMİŞ

İddianame eklerinde yer alan ve Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü arasında geçen bir telefon görüşmesine göre emekli Org. Hurşit Tolon'un CHP'li Şahin Mengü'yü aradığı, AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilgili keyifli bir şekilde sohbet ettikleri, sohbetin bir yerinde ise Tolon'un AK Parti'ye kapatma davası açan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı kastederek "O sevgili arkadaşımız da onların belini bükecek" şeklinde konuştuğu, Mengü'nün ise Meclis'te özellikle askeri konular ve üç nokta ile içeriği gizlenmiş (Emniyet) konular ile ilgili kanun tasarıları geldiğinde kalemi kağıdı alıp kendisinin yanına gelmek istediğini ve Tolon'dan aldığı ders ile çıkıp Meclis'te konuşacağını söylediği ortaya çıktı.

CHP'li Şahin Mengü'nün Ergenekon sanığı Hurşit Tolon'la yaptığı o skandal görüşmenin ayrıntıları şöyle:

Hurşit Tolon: Sayın vekilim zatıâliniz mi efendim.
Şahin Mengü: Buyurun benim efendim.
Hurşit Tolon: Efendim hürmetler ediyorum, günaydın Hurşit Tolon.
Şahin Mengü: Paşam saygılar sunuyoruz.
Hurşit Tolon: Saygılar benden. Umarım telefon ile görüşmeye müsait durumdasınız.
Şahin Mengü: Tabii paşam, emredin. (...)
Şahin Mengü: (...) Beni nasıl mutlu ettiniz, ben çok teşekkür ederim.
Hurşit Tolon: Siz hep Türkiye'yi mutlu edeceksiniz inşallah.
Şahin Mengü: Estağfurullah paşam.

Hurşit Tolon: Şey de edeceksiniz inşallah o sevgili arkadaşımız da onların belini bükecek.
Şahin Mengü: İnşallah.
Hurşit Tolon: Herhalde gerekli işlemi yapıyordur o, bana ne tereddüt ediyorsa hazırım biliyorsun.
Şahin Mengü: Bak paşam bazı konularda ordu ile ilgili, yani ... ile ilgili kanunlar geldiği zaman ben yapacağımı sana söyleyeyim, defteri kalemi toplayıp senin önüne geleceğim.

Hurşit Tolon: Estağfurullah.
Şahin Mengü: Önüne geleceğim, sen bana ders vereceksin, ben çıkıp orada söyleyeceğim.
Hurşit Tolon: Bana sabah 5 dâhil gece 3 dâhil gel dersiniz o kadar.
Şahin Mengü: Sağolun.
Hurşit Tolon: Bana düşeni yapmaya amadeyim.

CHP'li Şahin Mengü: Tabii paşam emredin!
Milletin kendileri adına konuşsun diye Meclis'e gönderdiği CHP'lilerin kimlerden ders aldığı ve kimin ağzından konuştuğu bir defa daha belgeleniyor. Ergenekon iddianamesi ek klasöründe yer alan bir telefon görüşmesinde CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Ergenekon sanığı Hurşit Tolon'a "Tabii paşam emredin", "Önüne geleceğim, sen bana ders vereceksin, ben çıkıp orada söyleyeceğim" şeklinde hitap ediyor.

Ergenekoncular ilk onu arıyor!

Türkiye'nin bütünlüğü ve Laik Cumhuriyet rejimi aleyhinde gizli ittifak oluşturmak suçunu işlediği ileri sürülen Friedrich Ebert Vakfı'nın yöneticilerinin avukatlığını CHP Manisa Milletvekili Avukat Şahin Mengü yapıyor. CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Ergenekon Terör Örgütü sanıkları gözaltına alınınca ilk aradıkları isim... Tuncay Özkan da gözaltına alınırken, emekli Orgeneral Hurşit Tolon gibi telefona sarılarak CHP'li Şahin Mengü'yü aramıştı. Şahin Mengü, Orgeneral Hurşit Tolon'un, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmadan önce kendisini aradığını söylemişti.

Etiketler :