Başsavcı Uzun'a silahlı saldırı

Başsavcı Uzun'a silahlı saldırı

Tunceli'nin Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, PKK'lıların düzenlediği silahlı saldırıda başına aldığı tek kurşunla ağır yaralandı

Ambulans helikopterle Elazığ'a götürülen Uzun'un duran kalbi helikopterdeki doktorlar tarafından yeniden çalıştırıldı. Saldırıyı düzenleyen biri kadın 2 PKK'lı kaçarken, teröristlere yardım ettiği gerekçesiyle Ovacık'ta 4 kişi gözaltına alındı. Ayrıca şüpheli bir araç da havadan helikopterle takip ediliyor.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, PKK'lıların düzenlediği silahlı saldırıda ağır yaralandı. Başsavcı Uzun, bugün saat 12.15 sıralarında öğlen tatili nedeniyle adliye binasından çıkıp korumasız olarak yürüyerek 150 metre mesafedeki Adliye Lojmanı'ndaki konutuna gitti. Uzun, 3 katlı 6 daireli lojmanın ana kapısından içeri girdiği sırada merdiven boşluğunda saklanan kadın PKK'lı tarafından başına tek el ateş edildi. Başsavcı Uzun, kanlar içerisinde yere düşerken, saldırgan binadan çıkıp caddede kendisini bekleyen gri renkli Doblo marka bir araca binerek hızla kaçtı.

Ovacık Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık 150 metre mesafede bulunan Adliye Lojmanı'ndan gelen silah sesi üzerine binaya gidenler Uzun'u ağır yaralı halde Ovacık Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada ilk tedavisi yapılan Uzun, Diyarbakır'dan gelen sağlık bakanlığı'na ait ambulans helikopterle Elazığ'a götürüldü.

KALBİ ÇALIŞTIRILDI

Savcı Uzun'un duran kalbi helikopterdeki doktorlar tarafından yeniden çalıştırıldı. Önce Elazığ Asker Hastanesi'ne götürülen Uzun, buradaki müdahalesinin ardından Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Uzun'un durumunun çok ciddi olduğu öğrenildi.

BAŞHEKİMDEN AÇIKLAMA

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi.

Prof. Dr. Berilgen, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzun'un tedavisinin hastanenin anestezi yoğun bakım ünitesinde sürdüğünü belirterek, 'Kafatasında bir kurşun var ve kurşun hala kafatasının içinde. Gerekli tüm müdahaleler yapıldı ve yapılıyor. Yoğun bir şekilde takip ediliyor. Fakat hayati riski yüksek olarak devam ediyor' dedi.

Berilgen, bir gazetecinin Uzun'un öldüğüne yönelik haberlerin yayınlandığını belirtmesi üzerine, 'Hasta resüsite edilmiş, yani kalp masajı ve ilk yardım müdahalesi yapılmış şekilde bize geldi. Bize geldiğinde hastamız ölü değildi. Şu anda da değil, yoğun bakımda' ifadelerini kullandı.

'ALLAHIM ÖLMESİN'

Elazığ Valisi Muammer Erol ile Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal da hastaneye gelerek, Uzun'un durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra hasteneye gelen savcı Uzun'un eşi Cihan Uzun, gözyaşları döküp, "Allahım ne olur ölmesin" diyerek hastane binasına girdi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Tunceli Valiliği, Temmuz ayında Antalya'nın Serik İlçesi'nden Ovacık'a atanan biri 4 aylık 2 çocuk babası olan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'a düzenlenen saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
"19.09. 2012 günü saat 12.20 civarında Tunceli ili Ovacık İlçesi Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'a adliye lojmanı girişinde bir el ateş edilerek başından yaralanmıştır. Yaralanan Cumhuriyet savcımıza ilk sağlık müdahalesi Ovacık Hastanesi'nde yapılmıştır. Valiliğimizce sağlanan destekle yaralı savcımız, tedavisinin yapılması için saat 12.45 civarında Elazığ Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir.
Olayın mahiyeti ile ilgili operasyon ve çalışmaların, İlimiz ve İlçemiz genelinde başlatılmış olup, gerekli çalışmalar devam etmektedir."

VURAN PKK'LILAR ARANIYOR

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'a silahlı saldırıyı düzenleyen biri kadın 2 PKK'lının yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Lojmanın girişinde Uzun'un başına tek el ateş eden kadın PKK'lının caddede bekleyen ve erkek PKK'lının kullandığı Doblo marka araca binip kaçtığı belirtildi. Kaçan aracının bulunması için havadan helikopterlerin de operasyona katıldığı öğrenildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Özey ile İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, saldırının ardından Ovacık'a gitti. Savcı Özbey ile Emniyet Müdürü Yılmaz, PKK'lıları yakalamak için operasyonu yönetirken, ilçe merkezinde PKK'lılara yardım ettiği gerekçesiyle 4 kişi gözaltına alındı. Tunceli ve çevresindeki tüm güvenlik birimleri alarma geçirilirken, ilçede de geniş güvenlik önlemleri alındı.

ŞÜPHELİ ARAÇ HELİKOPTERLE TAKİP EDİLİYOR

Ayrıca, şüpheli bir aracın havadan helikopterle takip edildiği ve durdurulmaya çalışıldığı öğrenildi.

TEMMUZ'DA OVACIK'A ATANMIŞTI

Murat Uzun'un Temmuz ayındaki kararnameyle Serik'ten Ovacık'a atandığı belirtildi. Murat Uzun'un hemşire eşinin de Ovacık'ta görev yaptığı ve 2 çocuklarının olduğu öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.