Başsavcı Vekili Çolakkadı'ya tehdit

Başsavcı Vekili Çolakkadı'ya tehdit

İSTANBUL- Başsavcı Vekili Çolakkadı'ya duvar yazılı tehdit.

Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarını yürüten özel yetkili savcıların amiri konumundaki Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'nın evinin yanındaki bir trafoya İngilizce ölüm tehdidi mesajları yazıldı. Savcı korumalarının yazıyı fark etmesinin ardından harekete geçen polis, bölgede güvenlik önlemleri aldı. Emniyet, yazıyı yazan meçhul kişi ya da kişileri bulmak için çalışma başlattı. Savcının kaldığı sitenin bahçıvanı Salih Karanfil, yazının geçe yazıldığını ve 15 gündür durduğunu söyledi.

Bahçeşehir'deki hareketlilik, İstanbul Emniyeti Koruma Şube Müdürlüğü'nde görev yapan korumalarının trafoya yazılmış yazıları fark etmelerinden sonra başladı. Duvarda kuru kafa simgesinin üzerinde 'Savcı' yazdığını gören korumalar, çevresinde bulunan İngilizce yazıları anlayamadı. Bir İngilizce öğretmeni tarafından tercüme edilen yazıların tehdit içermesi üzerine inceleme başlatıldı. Trafoda, "Kıllı was here", "Guy fawkes", "November 5th" gibi yazıların yanı sıra gamalı haç şekilleri, ve nazi simgesi bulunuyor.

Trafo odasının metal kapısı üzerinde bulunan kuru kafa şeklinin altında 'Savcı' kelimesinin yazılması anlamlı bulundu. Emniyet birimleri, savcının çift yönlü olarak geçiş güzergâhında bulunan trafonun, tehdit mesajlarını yazmak için özellikle seçildiğini düşünüyor.

TRAFOYA İNGİLTERE'DE PARLEMENTO BİNASININ HAVAYA UÇURULMASININ PLANLANDIĞI TARİH YAZILDI

Yazıyı yazan kişi ya da kişilerin, gelmiş geçmiş en büyük anarşistlerden biri olarak kabul edilen Guy Fawkes'un hikayesini bilmesi ve "November 5th" (Kasımın beşi), yani İngiltere'de parlamento binasının 1605'te havaya uçurulmasının planlandığı tarihi de trafoya yazmış olması, olayı daha da dikkat çekici hale getiriyor. Polis bu nedenle soruşturma dosyasına, hem Guy Fawkes hem de ondan ilham alınarak yaratılmış bir çizgi roman karakterinin hikayesinin anlatıldığı "V for Vendetta" filmi hakkında Ekşi Sözlük'ten yapılmış alıntılar ekledi.

Yıllardır sitede bahçıvanlık yaptığını söyleyen Salih Karanfil, yazıların 15 gündür durduğunu, gündüz caddenin kalabalık olmasından dolayı gece yazılabileceğini söyledi.

CİHAN 

Etiketler :