Başsavcının sorgusu sürüyor

Başsavcının sorgusu sürüyor

Terör örgütüne üye olmaktan gözaltına alanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Erzurum Adliyesi'nde sorgusu başladı.

Evinde ve makamında yapılan aramanın tamamlanmasının ardından gözaltına alınan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Erzurum Adliyesi'ne getirildi.

İlhan Cihaner'in avukatı Hamit Sekman, Erzurum Barosu önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Anayasa'nın 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun çok açık olduğunu ifade eden Sekman, 90. maddede birinci sınıfa ayrılan hakim ve savcıların yargılanmalarının Yargıtay Ceza Dairelerinde yapılacağının belirtildiğini söyledi.

CMK'nın 250. maddesinin 3. fıkrasına değinen Sekman, şu görüşleri savundu: ''Bu fıkrada belirtilen suçlardan dolayı istisnalar vardır. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'da yargılanacak kişileri muaf tutmuştur. Müvekkilim de Erzincan Cumhuriyet Başsavcısıdır. Zaten işlediği iddia edilen suçlardan dolayı yargılanması Yargıtay ceza Dairelerinde yapılacak kişilerdendir. Geçmişte kısa bir zaman önce bazı isnat edilen suçtan dolayı Yargıtay 13. Ceza Dairesi'nde yargılanması devam etmektedir. Bu sebeple Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı ve Özel Yetkili Mahkemesinin aldığı bu karar hukuka uygun olmayan, hukuka aykırı bir karardır. Gerekli itirazlarımızı yapacağız. Ama öncelikle bu geceki süreci bekleyeceğiz. Şu anda ek gözaltı süresi yok. Ama gelişmeleri zaman gösterir.''

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal ile birlikte 3 savcı bugün Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in makam odası ve adliye lojmanlarındaki evinde arama yapmıştı.

Avukatı Hamit Sekman, müvekkilinin ''Ergenekon terör örgütü üyesi olmak'', ''görevi kötüye kullanmak'' ve ''tehdit ve iftira'' suçlamalarıyla gözaltına alındığını bildirmişti.

Etiketler :