"Batı'da İslam'a karşı gerçek bir korku var"

"Batı'da İslam'a karşı gerçek bir korku var"

Lordlar Kamarası üyesi ve İngiliz kabinesinin tek Müslüman kadın Bakanı Sayeeda Warsi'nin geçtiğimiz günlerde Müslümanlara yönelik İngiltere'de artan ırkçılık olaylarıyla ilgili açıklamalarına tepki geldi.

The Times gazetesi yazarı Minette Marrin, İslam'a karşı var olan korkunun gerçek olduğunu ve bunu kabullenmenin gerekliliğine işaret etti.

Baroness Sayeeda Warsi, İngiltere'de İslam'a karşı ırkçı olayların arttığını ve bunun artık yadırganmadığını belirterek bu yönde artan tehlikeye işaret etmişti. Ancak Warsi'nin açıklamalarına tepkiler gelmişti.

The Times gazetesindeki yazısında Minette Marrin, Warsi'nin bu açıklamaları nedeniyle kendini "salak" yerine koyduğunu yazdı. Warsi'nin ılımlı İslam kesiminin sözcüsü sağduyunun sesi olamayacağını belirten Marrin, "Bu açıklamalar toplumda kışkırtıcı etki yaratır ve İslam'a karşı düşmanlığı artırabilir. İngiltere'de İslam'a karşı bazı kesimlerde bir kızgınlık olsa da genel olarak bir hoşgörü var." yorumunu yaptı.

İslamofobia kelimesinin insanları kızdırdığını ve bunun bazı kesimleri susturmak için kullanıldığını belirten yazar, "Eğer İslamofobia'nın gerçekten bir anlamı varsa bu da yersiz ve gerçekliği olmayan bir olgu olduğu anlamına gelir. Nasıl ki örümcek korkusu gerçek dışı, yersiz ve korku terörü oluşturuyorsa, İslamofobia'yı dillendirenler İslam ile ilgili korku terörü oluşturmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :