Batılının hayali Türkiye

Batılının hayali Türkiye

Financial Times'ın Türkiye analizinden sonra Alman Bild am Sonntag da İstanbul'u öve öve bitiremedi

Alman "Bild am Sonntag" gazetesi, "Boğaziçi'nin ritmi" başlığıyla yayımladığı bir yazıda İstanbul'u tanıttı.

Financial Times'ın Türkiye analizi için tıklayınız

Helge Timmerberg adlı muhabirin İstanbul'da yaşadıklarının anlatıldığı yazıda, İstanbul'un çok hareketli ve tüm sorunlarına rağmen yaşam dolu, canlı bir şehir olduğu belirtildi.

Çarşılarıyla ve tarihi mekanlarıyla İstanbul'un mutlaka görülmesi gereken bir kent olduğuna işaret edilen yazıda, "İstanbul Şark'ın New York'u. Bu kenti ziyaret etmeyenler, Hamburg, Frankfurt ve Berlin'de yaşayan Türklerin neden bu kadar gururlu olduğunu ve kendine güven duyduğunu da hiçbir zaman anlayamayacak" şeklinde ifadeye yer verildi.

İstanbul'un kahvehanelerinde nargile içtiğini, tavla oynadığını ifade eden Timmerberg, Topkapı Sarayının çevresindeki tarihi yapıların ve Marmara Denizindeki adaların güzelliğini anlattı.

İstanbul'un pazarlarının yanı sıra gece eğlencelerinin güzelliğine de işaret edilen yazıda, Beyoğlu'ndaki eğlencelere "sanki bir ordu katılıyormuş" gibi göründüğü, sabahlara kadar eğlenmek isteyenler için bu mekanın çok uygun olduğu kaydedildi.

Vapur ve ezan sesleri ile adaların güzelliğinin de anlatıldığı yazıda, şöyle denildi: "Ve adalardaki martıların çokluğundan, gökyüzü gülüyormuş gibi görünüyor. Gündüz ve gece."
 

Etiketler :