Batu muhafazakarları çıldırtacak!

Batu muhafazakarları çıldırtacak!

Tarihin Arka Odası'na Kanuni'nin eşcinsel ilişki yaşadığı iddialar tartışıldı. Pelin Batu'nun hatırlattığı iddialar Murat Bardakçı'ya 'Allah Alllah' dedirtti.

Muhteşem Yüzyıl tartışmaları 'Tarihin Arka Odası'na da damga vurdu. Pelin Batu'nun Kanuni ile Sadrazam İbrahim arasında eşinsel bir ilişki olduğu iddialarını hatırlatması programda ilginç bir tartışmaya neden oldu.

Dizinin senaryo danışmanlığını yapan Erhan Afyoncu'nun da bulunduğu program ekibi Pelin Batu'nun dile getirdiği bir iddiayla sarsıldı. Batu, “Özellikle Batılı kaynaklarda Kanunu ile Sadrazam İbrahim’in eşcinsel ilişkiye girdiği iddiaları yazılıyor.” dedi. Murat Bardakçı, Batu'ya ellerini iki yana açıp 'Allah Allah' diyerek tepki gösterdi. Batu sözlerine “Evet yani neler yazılıyor biliyorsunuz” şeklinde devam ederken bu kez Erhan Afyoncu girdi araya.

Afyoncu “Özellikle bazı batılı romanlarda bunu iddia ederler. Ama dönemin kaynaklarında bu tür iddialar yok.” diyerek bu tür iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Afyoncu, iddiaların nedeni olarak ise Veziriazam İbrahim ile Kanuni Sultan Süleyman’ın sıkı dostluğunu gösteririken “İbrahim ile Kanunu çocukluktan beri beraber büyüyorlar. Gayri ahlaki bir ilişki yok.” dedi.

İşte o anlar:


 

 
 

Etiketler :