Batum, Kuzu'ya tezgahı itiraf etti

Batum, Kuzu'ya tezgahı itiraf etti

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, Ankara'da Burhan Kuzu'ya karşı yapılan yumurtalı protestodan dekan, dekan yardımcıları ve öğretim üyelerinin haberdar olduğunu söyledi. İşte Batum'un açıklamaları

 

CHP Genel Sekreteri Batum, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Burhan Kuzu'ya karşı yapılan yumurtalı protestodan dekan, dekan yardımcıları ve öğretim üyelerinin haberdar olduğunu söyledi...

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Burhan Kuzu'nun konuşması sırasında gerçekleştirdikleri yumurtalı saldırıdan, fakülte yönetiminin haberdar olduğunu itiraf etti.

Saldırı bana değil

CHP Edirne İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda partililerle bir araya gelen Sü heyl Batum, bir süre önce An ka ra'da meydana gelen öğrenci protestolarını değerlendirdi.

Tepkilerin kendisine yöneltilmiş olmadığını anlatan Batum, "Oraya gittiğimde bana Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ve toplantıyı düzenleyen arkadaşlar tarafından şöyle söylendi: 'Kü çük bir grup, adı bel li bir grup sizi protesto edebilir.

Ancak öğrencilerin kolektifler dedikleri grupların tamamı Burhan Kuzu'yu protesto edecek.' Ben de 'etsinler' dedim. Polise filan gerek duymadan toplantıya gittim" diye konuştu.

Yöneticiler uyarmış

Kendisinden sonra Burhan Kuzu'nun toplantı salonuna geldiğini ve ona da aynı uyarıların yapıldığını ileri süren Batum şöyle konuştu: "Büyük protestolar olacak, yumurtalar atılacak, her şey hazırlandı dediler.

Allah korusun bana da yumurta atsalardı elimde şemsiye filan hiçbir şey yoktu. Burhan Kuzu geldiğinde ise 3-5 ta ne şem si ye ile her - kes hazır.

Anında şemsiyeler açıldı. Peki Burhan Kuzu bile bile yumurta yemek için mi gitti? Çok net söylüyorum. Bence hayır. Sayın Başbakan, Burhan Kuzu'yu bir anlamda feda etti. Öğrenci olayları İngiltere, Yunanistan ve Fransa'da da olu yor. Biz de böy le olaylar olmuyor, yumurta atılıyor."

SALDIRININ MAĞDURU

Öğrencilere yapılanların ardından bir plan hazırlandığını öne süren Batum, "Bunun da mağduru Kuzu oldu. 'Git oraya bir iki tane yumurta yersin ama biz bundan sonra öğrenciye karşı girişeceğimiz bütün baskı hareketlerini bununla meşrulaştıracağız' dediler. Başbakan öğrencilere yönelik sindirme hareketini meşrulaştırmak için yandaş arıyordu" dedi.

KUZU TUZAĞI İMA ETMİŞTİ

Olayın mağduru Burhan Kuzu Dekan Celal Göle'yi sorumlu tutmuştu. SBF'deki toplantının 1 ay önceden planlandığını belirten Kuzu, şöyle konuşmuştu:

"Emniyet bana olay çıkabileceğini bildirdi. Öğrenciler de toplantının iptal edilebileceğini söyledi. Dekanla görüştüm. 'Süheyl Batum iptal edilmesini onaylarsa ben de kabul ederim' dedim. Dekan bana 'Süheyl Ba- tum iptal edilmesini kabul etmedi' dedi.

Ben de 'O zaman gerekli tedbirleri alın' dedim. Dekan bana 'Tamam biz gereken tedbiri alacağız' diye söz verdi. Ama gereken tedbiri almamış. Öğrenci olmayan salona girmiş.

Öğrenciler salona yumurta ve pankartları nasıl soktu? Dekanın burada sorumluluğu vardır. Dekan gereken tedbiri almadı. Derhal istifa etmelidir."

CİHAN

Bugün

Etiketler :