Bayan otomotivci 4 yıldır şampiyon

Bayan otomotivci 4 yıldır şampiyon

Türk Otomotiv Sektörü’nü 2008 yılında beşinci sırada tamamlayan ve yüzde 7 toplam pazar payı elde eden Hyundai’nin en çok satış gerçekleştiren bayisi Gönül Coşkun'un bayisi oldu.

Genelde erkeklerin egemen olduğu otomotiv sektöründe bu birinciliği kazanan Coşkun Otomotiv ise, başarılı iş kadını Gönül Coşkun’un önderliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

Hyundai, 2008 yılında Türkiye çapındaki 76 yetkili satıcısı ile toplam 34 bin 177 adetlik binek otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirdi. Gönül Coşkun ve ekibi, 2008 yılında toplam 1.616 adet araç ile Hyundai’nin en çok satış gerçekleştiren yetkili satıcısı oldu.

Coşkun Otomotiv, satış ve satış sonrasında Hyundai’nin müşteri memnuniyeti kriterlerini en iyi şekilde yerine getiren bayilerden biri olarak oldukça gelişmiş ve yüksek teknolojiyle donatılmış bir plazaya, üstün satış, servis ve yedek parça hizmetlerine ve her konuda tecrübeli olan 70 kişilik bir ekibe sahip. Coşkun Otomotiv, 760 m²’lik showroom ve 1.465 m²’lik servis alanı ile birlikte 2.500 m²’si kapalı olmak üzere yaklaşık 10.100 m²’lik alanda hizmet veriyor.

Coşkun Otomotiv’in sahibi Gönül Coşkun, bu başarısı sayesinde kendilerine takdim edilen plaketi ve 1 adet Matrix otomobili, Hyundai’nin 18-21 Şubat 2009 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Bayi Toplantısı’nda Yurtiçi Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Kurthan Tarakçıoğlu’ndan teslim aldı. Coşkun, “2005 yılından bu yana şampiyonluğumuzu koruyup 2008’de de Hyundai’nin en çok satış gerçekleştiren yetkili satıcısı olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2009 yılı satışlarıyla birlikte üst üste 5’inci şampiyonluğumuzu kazanmayı hedefliyoruz” dedi.

Otomotiv pazarındaki durgunluğa rağmen 2009 yılının ilk iki ayında üst üste liderliği yakalayan Hyundai bayileri, bir araya geldikleri bayi toplantısında 2009 yılı hedeflerine kilitlendi. Yüksek bir motivasyonda yapılan toplantıda 2008 yılında elde edilen sonuçlar değerlendirilirken, 2009 yılında krizi fırsata dönüştürüp satışları artırmak amacıyla planlar paylaşıldı.