Bayburt Sanatçı Yetiştirmede Verimli Bir Şehir

Bayburt Sanatçı Yetiştirmede Verimli Bir Şehir

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, 17. Uluslar Arası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Baybrutlu fotoğraf sanatçısı Feridun Hacıhasanzade’nin açtığı Açık Hava Büyük Ebat 5. Fotoğraf Sergisini gezdi.

Rektör Mollamahmutoğlu: Bayburt Sanatçı Yetiştirmede Verimli Bir Şehir
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, 17. Uluslar Arası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Baybrutlu fotoğraf sanatçısı Feridun Hacıhasanzade’nin açtığı Açık Hava Büyük Ebat 5. Fotoğraf Sergisini gezdi. Beraberindeki bir grup öğretim üyesi ve idari personel ile Türk Dünyası Parkı’ndaki sergiyi gezen Mollamahmutoğlu, tek tek incelediği fotoğrafların hikâyeleri hakkında Hacıhasanzade’den bilgi aldı. Bayburt’un sanatçı yetiştirme konusunda verimli bir şehir olduğunu ve Feridun Hacıhasanzade’nin de Bayburt’un önemli bir değeri olduğunu ifade eden Rektör Mollamahmutoğlu, Hacıhasanzade’den 2011-2012 eğitim-öğretim yılı içerisinde Bayburt Üniversitesi bünyesinde de bir fotoğraf sergisi açmasını istedi.
Karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet eden Mollamahmutoğlu daha sonra, Çoruh Nehri’nin istinat duvarına Bayburt’un tarihî ve turistik değerlerini çizen Ressam Salih Cengiz’den çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 img_9506[1].jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.