BAYBURT ÜNİ., 81 İLLE AYNI ANDA KİTAP OKUDU

BAYBURT ÜNİ., 81 İLLE AYNI ANDA KİTAP OKUDU

48. Kütüphane Haftası dolayısıyla Türkiye genelinde 81 ilde aynı anda kitap okundu.

48. Kütüphane Haftası dolayısıyla Türkiye genelinde 81 ilde aynı anda kitap okundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği işbirliğiyle 81 ilde düzenlenen etkinlikte, toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, okuma alışkanlığı konusunda farkındalık meydana getirmek için toplumun her kesiminden insan, 12.30-13.00 saatleri arasında kitap okudu.

Toplu kitap okuma etkinliğinin Bayburt ayağı ise, Bayburt Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Üniversitenin ‘Toplum Gönüllüleri Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, kalabalık bir öğrenci topluluğu yarım saat boyunca yanlarında getirdikleri kitapları okudu. Üniversite personelinin de kitap okuyarak destek verdiği etkinliğin ardından katılımcılar, okudukları kitapları köy okullarındaki öğrencilere bağışlanmak üzere kulüp üyelerine teslim etti.

Bayburt Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü akademik danışmanı ve Bayburt Üniversitesi Araştırma Görevlisi Nuri Can Aksoy, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin en aktif öğrenci kulüplerinden olan Toplum Gönüllüleri Kulübü’nün şu anda bin iki yüz kayıtlı üyesi bulunuyor. Oldukça hevesli ve duyarlı bir öğrenci topluluğuna sahibiz. Akademisyenler olarak bu tür etkinliklerin içinde yer almaktan çok, öğrencilerimizin gösterdiği duyarlılığı ve sosyal sorumluluk projelerine olan ilgilerini izlemek, geliştirdikleri etkinliklere sahip çıkmalarını görmek bizi daha mutlu ediyor.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.