BAYBURT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İNTİHAR ETTİ

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İNTİHAR ETTİ

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, Erzurum Atatürk Üniversitesi lojmanında bileklerini kesip dördüncü kattan atlayarak intihar etmek istedi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 45 yaşındaki Prof. Dr. Budak hayatını kaybetti.

Olay bugün saat 10.00'da Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan lojmanda meydana geldi.

7 Eylül 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Gökhan Budak Atatürk Üniversitesi Lojmanında bulunan 60 nolu blokta iddiaya göre acı çekmemek için önceden ilaç alıp sonra bileklerini keserek 4. kat balkondan kendini aşağıya attı.  Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi içinde bulunan Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Prof. Dr. Budak hayatını kaybetti.

 Evli ve 2 çocuk babası Prof. Dr. Gökhan Budak'ın intiharıyla ilgili polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

AMELİYATLA KURTARILAMADI

Henüz bilinmeyen nedenle Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi'nde bulunan lojmanında ilaç aldıktan sonra banyoda bileklerini kesip dördüncü kat balkonundan ölüme atlayan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, ağır yaralı kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde 5 saat sonra öldü. Doktorlar, ameliyata aldıkları Rektör Prof. Dr. Budak'ı tüm çabalara rağmen kurtaramadıklarını söyledi.

Bu arada olayla ilgili soruşturma devam ederken, Rektör Prof. Dr. Budak'ın ölüme atladığı sırasında ev hanımı olan eşi, kayınvalidesi ve 2 çocuğunun lojmanda oldukları belirlendi. Eşi ve çocukları polise verdikleri ilk ifadede, Prof. Dr. Budak'ın bir sorununun bulunmadığını, neden intihar ettiği konusunda bilgileri olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Gökhan Budak kim?

PROF. Dr. Gökhan Budak, Erzurum'un Olur ilçesinde doğdu. 1989'da Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu. 1990'da birincilikle bitirdiği bölüme araştırma görevlisi, 1996 yılında yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006'da Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı'nda profesör olarak atandı.

X-ışını Floresans Spektroskopisi, Atom ve Moleküllerin Kuantum Mekaniksel Hesaplamaları ile Monte Carlo Simülasyon Tekniği konularında bugüne kadar 60'dan fazla SCI kapsamındaki dergilerde bilimsel makalesi, yurtiçi ve yurtdışı sempozyumlarda sunulmuş 40 civarında bildirisi var. SCI kapsamındaki makaleleri TÜBİTAK Teşvik Primi ile ödüllendirildi ve 500'den fazla atıf yapıldı.

2002–2003 yıllarında Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 2008-2010 yıllarında da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

NEŞELİ BİRİ OLARAK BİLİNİYORDU

Hem uzun süre görev yaptığı Atatürk Üniversitesi'nde, hem de 140 gün Rektörü olduğu Bayburt Üniversitesi'nde çevresinde neşeli bir kişi olarak tanınan Prof. Dr. Gökhan Budak'ın intiharı, arkadaşlarını şoke etti.

Bu sabah kendisiyle telefonla konuştuğunu söyleyen Bayburt Üniversitesi'nde görevli bir öğretim üyesi, "Hiç bir sorunu yoktu, burada gayet mutluydu. Son derece neşeliydi" dedi.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDE TÖREN DÜZENLENECEK

Prof. Dr. Gökhan Budak'ın cenazesi Yakutiye Araştırma Hastanesinden alınarak otopsi için Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, internet sitesinde üzücü olayla ilgili olarak "Atatürk Üniversitesi lojmanlarındaki evinde geçirdiği yaralanma sonucu Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak vefat etti" denildi.

Bayburt Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Rektör Prof. Dr. Gökhan Budak'ın vefat ettiği belirtilirken, "Merhuma Allah'tan rahmet kederli ailesine ve üniversitemiz camiasına başsağlığı diliyoruz. Yarın (27.01.2013) Pazar günü saat 07.00'da Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü önünden otobüs kaldırılacaktır. 09.30'ta Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü önünde tören düzenlenecektir. Törenin ardından Olur ilçesinde cenaze defnedilecektir. Halkımıza duyurulur" denildi.

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DE İNTİHAR ETMİŞTİ

Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Budak gibi aynı bölümden olan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap da intihar etmişti. 48 yaşındaki Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, 18 Mart 2010 tarihinde Erzincan'daki lojmanda kendini iple asarak intihar etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.