BAYBURT ÜNİVERSİTESİ’NİN VAN ÇIKARMASI…

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ’NİN VAN ÇIKARMASI…

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ MOLLAMAHMUTOĞLU İLE BERABERİNDEKİ AKADEMİSYENLER VE ÖĞRENCİLER, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ERDOĞAN BAYRAKTAR VE TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHDİ EKER İLE BİRLİKTE DEPREM BÖLGESİNİ GEZDİ

İNŞAAT MÜHENDİSİ ADAYLARI,  ENKAZ BAŞINDA HEM YARDIM DAĞITTI HEM DE BİLGİLENDİ

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde zarar görenlere yardım eli uzatan Bayburt Üniversitesi, depremzedelerin acılarına ortak oldu. Bayburt Üniversitesi öğrencilerinin depremzedeler için topladığı ihtiyaç malzemeleri ile nakdi yardım, oluşturulan yardım ekibi tarafından dün Van’a ulaştırıldı. Van’a gitmek üzere 26 Ekim Çarşamba günü yola çıkan Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun da içerisinde bulunduğu akademisyenler ve öğrencilerden oluşan kafile, Van merkez ve depremin yoğun olarak hissedildiği Erciş ilçesinde 2 günden bu yana incelemelerde bulunuyor. Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü’nün katkılarıyla Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından vatandaşlar, esnaf ve öğrencilerden temin edilen battaniye, çadır, kıyafet, gıda maddeleri ile ilaç ve nakdi yardım, deprem bölgesindeki vatandaşlara dağıtıldı.

Öte yandan, kendisi de inşaat mühendisi olan Rektör Mollamahmutoğlu, inşaat mühendisi öğrencileriyle birlikte Erciş merkezindeki hasarlı binaları yerinde inceleyerek, aynı zamanda öğrencilerine enkaz başında bilgiler verdi. Enkaz başında ders yapma fırsatı bulan geleceğin inşaat mühendisleri, kaliteli yapı inşası konusunda yerinde bilgilendi.

REKTÖR, BAKANLARLA BİRLİKTE DEPREM BÖLGESİNİ İNCELEDİ

Öte yandan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, deprem bölgesinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile de bir araya gelerek, hasarlı bölgeyi gezdi.

Beraberindeki akademisyenler ve öğrencilerle birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere karayoluyla Van’a giden Rektör  Mollamahmutoğlu, öncelikle  depremin yoğun olarak hissedildiği Erciş İlçesi’ne bağlı köyleri gezerek, acil ihtiyaç malzemelerini öğrencilerle birlikte vatandaşlara dağıttı. Daha sonra Erciş ilçe merkezine geçerek yardımların bir kısmını burada depremzedelere dağıtan Rektör Mollamahmutoğlu, aynı zamanda bölgede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile de bir araya geldi. Rektör, kısa bir görüşmenin ardından bakanlarla birlikte  depremden zarar gören binalarda incelemelerde bulundu. Gece geç saatlerde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne giden Rektör  Mollamahmutoğlu, akademisyenler ve öğrenciler, burada ayni ve nakdi yardımların geri kalanını Yüzüncü Yıl Üniversitesi Afet Koordinasyon Merkezi’ne teslim etti.

Bugün de Van il merkezinde incelemelerde bulunacak olan Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun, beraberindeki yardım ekibiyle gece saatlerinde deprem bölgesinden ayrılarak Bayburt’a dönmesi bekleniyor.  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.