Bayburt’ta öğrencilere indirimli taksi

Bayburt’ta öğrencilere indirimli taksi

Geçen ay içerisinde Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nu ziyaret eden taksi ve minibüs esnafı yöneticileri öğrencilerle ulaşım sorununu konuşabilecekleri bir toplantı talebinde bulunmuştu.

Bu talep ve üniversitemizin Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm projesi çerçevesinde gerçekleştirilen “Bayburt’ta Ulaşım Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu forumda öğrencilere indirimli taksi müjdesi geldi. Forumda konuşan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı İhsan Dağ, en ucuz taksi ulaşım ücretinin Bayburt’ta olmasına rağmen buna ilave olarak öğrencilere yüzde yirmi indirim uygulanacağını açıkladı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen “Bayburt’ta Ulaşım Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu forumda Bayburt’un şehir içi ulaşım sorunları tartışıldı.

Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Köksal Karslıoğlu, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Güngör Kaptan, Bayburt Belediyesi Zabıta Komiseri Bünyamin Aktaş, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanları İlhan Dağ ve Muammer Akbal’ın katıldığı forumda öğrencilere bir de müjde geldi. 6 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İlhan Dağ, Türkiye’de en ucuz taksi ulaşım ücretinin Bayburt’ta olmasına rağmen buna ilave olarak öğrencilere yüzde yirmi indirim uygulanacağını açıkladı. Dağ öğrencilere, “Eğer taksimetrede beş liralık bir meblağ görüyorsanız, öğrenci kimliğinizi gösterin ve dört lira ödeyin. Buna itiraz eden olursa plaka numarasını bize bildirin.” dedi.

Bayburt Belediyesi Zabıta Müdürü Bünyamin Aktaş da şehir içi minibüslerinin daha konforlu hale getirilmesi içim çalışma başlattıklarını söyledi.

Öğrencilerin kampüsler ve Kredi Yurtlar Kurumu arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak farklı bir ulaşım hattı isteği ise yetkililer tarafından not edildi.

Forum sonrasında katılımcılara Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından teşekkür belgesi verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :