Baydemir DTP'yi fena karıştırdı

Baydemir DTP'yi fena karıştırdı

Baydemir ilk kez bir TV kanalında DTP ve Diyarbakır'ı tartıştı.

Diyarbakır'ın DTP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, AK Parti'nin Diyarbakır'ı kazanmasının hayal olduğunu söyledi. Baydemir, "AK Parti'ye 22 Temmuz seçimlerinde muhalefet yapmadıklarını da söyleyerek bizi hayal kırıklığına uğrattı" dedi. İşte detaylar;

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Erdoğan'ın kendilerini büyük hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. AK Parti'ye yönelik bölgede muhalefet yapmadıklarını söyleyen Baydemir, Diyarbakır'ı kaybetmelerinin ise mümkün olmadığını iddia etti.

Uzun bir aradan sonra ilk kez FOX TV'de Doğan Şentürk'ün hazırlayıp sunduğu programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baydemir, bölgedeki sorunların asıl sorumlusunun hükümet olduğunu iddia etti.

İşte Baydemir'in canlı yayında söylediği o tartışılacak sözleri;


"DİYARBAKIR'A KAYBETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Bir kere açık ve net söylemek gerekirse (Diyarbakır'ı kaybetmeleri) böylesi bir olasılığı ben görmüyorum. Olmayacak bir olasılık üzerinde de yorum yapmak gerekli görmüyorum. En nihayetinde demokrasi denilen olgu, halkın hür iradesidir. Halkın hür iradesi neyse, ben dahil başımızın taçı olmalıdır.

"YEREL YÖNETİMLER HÜKÜMET GİBİDİR"

Açık ve net söylemek gerekirse son 10 yılda yerel yönetimlerdeki hizmet performansımız, bunu detaylardırabiliriz umarım, Diyarbakır'ın sorunlarına ilişkin çözümler son 10 yılda vücut bulmuştur. Bana sorarsanız bir kentin belediyesi, o yerin hükümeti demektir. Bakın bunu sadece Diyarbakır için söylemiyorum.

Diyarbakır'da DTP uçtu AK Parti diplerde! İşte Baydemir'in Diyarbakır anketi;

DİYARBAKIR'DA SON ANKET"

Özü itibariyle biz bu tür anketler, her ne kadar KONDA son derece bilimsel ve teknik olarak bir araştırma yapmış olsa dahi, en nihayetinde bir çok kuruluş kendine dair araştırma yaptırmaktadır. Nihayetinde anketler bir sonuç verse dahi asıl yetki yurtdaşın kendisindedir. Ancak şunu söyleyeyim. Söz konusu anketlerde ana hatlarıyla ifade etmem gerekirse, hizmette memnuniyet virgülleri unutabilirim yüzde 80'lerde. Diyarbakır'da yaşamaktan mutlu musunuz sorusuna verilen cevap yüzde 80'lerde. Bu açıdan bizim için memnuniyet vericidir.

Yine KONDA'nın araştırmasına göre DTP ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in oy oranı yüzde 60'lardadır. AK Parti'ye ilişkinde yüzde 14'tür. Kararsızlar dağıtıldığında AK Parti yüzde 19'lara çıkmakta, DTP yüzde 70'lere vurmaktadır. Tabii ki bu bir ankettir.

"AK PARTİ'Yİ ŞANS OLARAK GÖRDÜK"

Açıkça söylüyorum bunu tüm yurtdaşlarımızda bilsinler, 2007 seçimlerinde partimiz ben de dahil olmak üzere ciddi bir muhalefet yapmadık. Bunun nedenleri de açıkçası irdelenebilir, tartışılabilir. 2005 yılının sonlarına kadar ve hatta 2006 yılının başlarına kadar, kendi adıma Osman Baydemir olarak da hem Türkiye Avrupa Birliği ilişkilerinde ülkede reform sürecinde, bölgedeki yoksulluğun ortadan kaldırılmasında AK Parti Hükümetininin şans olduğuna ben de inanıyordum. Açık ve net olarak söylüyorum hükümet benim gibi yığınları yanılttı. Örneğin 2006 yılının Mart olaylarından sonra benim hükümete ve Başbakan'a olan güvenimi yürettim. Bu güven bunalımı sadece şahsıma yönelik olduğunu düşünmüyorum. Geniş kitlelerin bir hayal kırıklığı var bölgemizde.

Etiketler :