Baydemir köşeye sıkıştı

Baydemir köşeye sıkıştı

“Silahlar miadını doldurdu” açıklamasının ardından bir yandan terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan’ın sert eleştirilerine maruz kalan...

“Silahlar miadını doldurdu” açıklamasının ardından bir yandan terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan’ın sert eleştirilerine maruz kalan, diğer yandan BDP tarafından sahiplenilen, herkesin fikrini söylemekte özgür olduğunu ve bir gün eleştirebileceğini düşünen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in başı dertten kurtulmuyor. Görevini yeni bir eş belediye başkanıyla paylaşmak zorunda kalan Baydemir’in bu sefer de seçimlerdeki adaylığıyla ilgili sıkıntıları bulunuyor.

İki dilli yaşam ve özerklik projesi ile tartışma yaratan BDP’nin, genel seçim stratejisini netleştirmeye çalışırken, belediye başkanlarının aday olmaması yönünde karar aldığı bildiriliyor. Yönetim dahil partinin her kademesinde etkisini giderek arttıran kadınlar ise adayların yarısının kadın olması için parti yönetimi üzerinde baskısını arttırıyor. Belediye Başkanlarının aday gösterilmemesi parti yönetiminde de kabul görürken, bu kararın Osman Baydemir’in adaylığını iptal etmek için alındığı söyleniyor.

Osman Baydemir’in seçimlerdeki adaylığıyla ilgili sıkıntılar devam ederken, mali soruşturmalarla ilgili sorunlar da peşini bırakmıyor. 2007-2010 yılları arasında aralarında Diyarbakır Belediyesi’ne bağlı bir şirketin de bulunduğu 59 şirket hakkında MASAK tarafından “terörün finansmanı ve kara paranın aklanması” iddiasıyla soruşturma açıldığı belirtiliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Diyar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye ait finansal analiz ve değerlendirme sonuçlarının Cumhuriyet Savcılıkları, Emniyet, Jandarma, Gelir İdaresi Başkanlığı, Dışişleri ve İçişleri Bakanlıklarına gönderildiği kaydediliyor.

Diyar A.Ş hakkında bakanlık müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde, şirketin Türk Ticaret Yasası gereği tutulması zorunlu olan defterlerin hiç veya yasaya uygun şekilde tutulmadığı da belirlenirken, Bakanlığın savcılığa suç duyurusunda bulunduğu vurgulanıyor.

Silahlarla ilgili açıklamasının ardından zor günler yaşayan Baydemir, bakalım bu sefer ne yapacak? PKK’da ve Öcalan’da ciddi biçimde Baydemir takıntısı oluşmuş görünürken, seçimlerle ve soruşturmalarla ilgili dertlerini nasıl çözümleyecek? Bu sefer örgütten tamamen mi dışlanacak yoksa yine mi korunacak? Bekleyelim ve görelim.


 

Etiketler :