Baydemir PKK'lıları Güllerle Karşıladı

Baydemir PKK'lıları Güllerle Karşıladı

Habur Sınır Kapısından bir süre önce Türkiye'ye giriş yaparak güvenlik güçlerine teslim olan 34 PKK'lıdan bazıları bugün Mardin ve Diyarbakır'da görüşmedeydi. Osman Baydemir, PKK'lıları beyaz güllerle karşıladı.

 

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısından bir süre önce Türkiye'ye giriş yaparak güvenlik güçlerine teslim olan 34 PKK'lıdan 4'ü Mardin'de bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüştü.

Habur'dan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra ifadeleri alınan ve serbest bırakılan 34 PKK'lıdan 4'ü Mardin'e geldi. Kendilerini ''Barış Grubu'' olarak adlandıran PKK'lılar ilk olarak Mardin Makine Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Kılıç, Mardin Baro Başkanı Azad Yıldırım ile görüştü. Görüşmeler basına kapalı yapıldı.

Grup daha sonra DTP İl Başkanı Davut Bozan eşliğinde Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz'ü ziyaret etti.

Grup, Dayrulzafaran Manastırı, Diyarbakır ve Mardin Metropolitanı Saliba Özmen ile de basına kapalı olarak görüştü.

-BAYDEMİR'İ DE ZİYARET ETTİLER-

Öte yandan, teslim olan PKK'lılardan 4 kişilik başka bir grup da Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Baydemir, PKK’lıları kapıda çiçek vererek karşıladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i, Kandil Dağı’ndan gelen 8 PKK'lı arasında bulunan grubun sözcüsü Mehmet Şerif Gençdağ ile Mustafa Ayhan, Lütfü Taş ve Vilayet Yakut, yakınlarıyla birlikte ziyaret etti. Baydemir, Kandil’den gelen PKK’lıları kapıda karşılayarak tek tek beyaz çiçek verdi. Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek ile Meclis Başkan Vekili Hacı Haspolat’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşmalar da Kürtçe yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde yer alan haberde, grubun Baydemir'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştüğü kaydedildi.

Etiketler :