Baydemir'den şok açıklama

Baydemir'den şok açıklama

Osman Baydemir ölümden dönmüş! İşte o şok detaylar!

İnsan Hakları Derneği (İHD) İnsan Hakları Ödülü'nü eski Bingöl Başkanı Rıdvan Kızgın'a veren Baydemir, törende yaptığı konuşmada, Bingöl'de İHD Şubesi açma çalışması sırasında gözaltına alındığını belirterek, "Yeşil denen adamdan bir kaç kez kıl payı kurtardık. Az daha bizi de götürüyorlardı. Bir kaç kez de karakola çektiler. Bunun canlı tanıkları da şu an aramızdalar." dedi.

İHD Diyarbakır Şubesi'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda düzenlediği kokteyle Osman Baydemir, kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı milletvekili Aysel Tuğluk, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD şube başkanları ve genel yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Baydemir, ödülü alan Rıdvan Kızgın'ın, birçok insan hak ihlalini cesurca ortaya çıkardığını vurguladı.

Baydemir, şöyle konuştu: "1993'lerde Şırnak'ta İHD Şubesi açmak ne anlama geliyorsa, 2000'li yıllarda Bingöl'de İHD Şubesi açmak da o anlama geliyordu. Rıdvan ağabey ile birlikte Solhan'da bir kaç kere kıl payı kurtardık. Yeşil denen adamdan bir kaç kez kıl payı kurtardık. Az daha bizi de götürüyorlardı. Bir kaç kez de karakola çektiler. Bunun canlı tanıkları da şu an aramızdalar."

İnsan hakları mücadelesinde verilen bedellerin bir hafıza oluşturduğunu kaydeden Baydemir, "İnancım odur ki bu bellek, bu çaba mutlaka insan hakları kültürünü bu ülkede de yaşamsal kılacaktır." diye konuştu.

Baydemir, konuşmasının ardından Kızgın'a İnsan Hakları Ödülü'nü verdi.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da KCK tutuklusu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey ve eski İHD Diyarbakır Şubesi Hatip Dicle'ye destek vermek için Merkez Yönetim Kurulu toplantısını Diyarbakır'da yaptıklarını belirtti.

Törende tutuklu Erbey'in, D Tipi Cezaevi'nden gönderdiği mektup da okundu.
 

Etiketler :