Bayık, Öcalan'a bunu yapabilir!

Bayık, Öcalan'a bunu yapabilir!

Karayılan'ın ardından gelen Bayık'ın sert demeçleri Öcalan'ın liderliğini dahi bitirebileceği şeklinde yorumlanıyor.

Kuzey Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw gazetesinde Türkiye'deki çözüm süreci ve PKK'daki iç karışıklıkla ilgili bir yazı yayınlandı.

"PKK'nın karışık mesajları" başlıklı köşe yazısında Kandil'in başına ılımlı olarak bilinen Murat Karayılan yerine Cemil Bayık'ın getirilmesinin şok etkisi yarattığı vurgulanıyor. Cemil Bayık ile beraber PKK'nın yeniden sert bir dile sahip olmasının kafaları karıştıran bir durum olduğu ifade ediliyor. 

Bayık'ın PKK için "her zaman radikal" bir lider olarak tanındığı, seçildikten sonra da"barış süreci"ne ilişkin verdiği demeçlerin de İmralı'dan gelen "ılımlı sesten çok farkla bir dil" konuştuğuna işaret ettiği savunulan yazıda PKK'nin yeni tutumunun "Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Türkiye'deki Barış Ve Demokrasi Partisi'nde (BDP) kafaların karışmasına neden olduğu" öne sürülüyor.

Yazıda Öcalan'ın, silahlarla Türkiye üzerinde daha fazla baskı yapılamayacağı kanısına vararak "barış sürecinin aracılığıyla kendi özgürlüğünü ve Kürt halkının haklarını garantilemeyi amaçladığı" vurgulanıyor.

"BAYIK, ÖCALAN'I ZOR DURUMA SOKUYOR"

Cemil Bayık'ın ise, Öcalan'ın süreç için bir son tarih olmamasından yararlanarak "son süreleri" kendisinin belirlediği, bunun da BDP liderleri ve Öcalan'ı bile "zor duruma soktuğu" yorumu yapıldıktan sonra şu savlara yer veriliyor:

"PKK şimdi önemli bir kavşakta. Silahlı bir grup olarak kalıp militanca politikaları izlemek mi istiyor yada sivil bir örgüte dönüşüp barış için çalışmak mı?.

"ÖCALAN'IN LİDERLİĞİNİ BİTİREBİLİR"

Bayık'ın stratejisinin izlenmesi ve Türkiye ile savaşın yeniden başlaması olasılığı, sadece PKK'yı yalnızlaştırmakla kalmaz aynı zamanda Öcalan'ın karizmatik lider olarak rolüne son verir."INTERNETHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.