Bayılınca zimmetindeki paraları ortaya çıktı

Bayılınca zimmetindeki paraları ortaya çıktı

Adana PTT Başmüdürlüğünde muhasebecilik yapan 25 yıllık memur, zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklandı. Memur kendini bakın nasıl ele verdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, PTT Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri yıllık rutin denetimler kapsamında, Adana PTT Başmüdürlüğü muhasebe ve personel kayıtlarını incelemeye aldı.

Müfettişler, dosyalarda yaptıkları inceleme sırasında bir yazışmada basit bir yanlışlık olduğunu fark ederek, düzeltilmesi için PTT Başmüdürlüğünde görevli muhasebe sorumlusu Mehmet A’yı (49) yanlarına çağırdı.
Bunun üzerine paniğe kapılan Mehmet A, dosyaları inceleyen müfettişlerin karşısında korkudan bayıldı. Muhasebecinin, ayıltıldıktan sonra herhangi bir soru sorulmadan, faturalardaki değişikliği kendisinin yaptığını söylemesi üzerine olaydan şüphelenen müfettişler, tüm muhasebe kayıtlarını yeniden inceledi.

Faturalarda ve muhasebe kayıtlarında değişiklik ve sahte evrak kullanıldığını, böylece Mehmet A’nın zimmetine son bir ayda 6 bin 260 TL para geçirdiğini belirleyen müfettişler, durumu PTT Başmüdürlüğü ile Cumhuriyet
Başsavcılığına bildirdi.

-KREDİ KARTI BORÇLARI VE EŞİNİN LÜKS İSTEKLERİ-
Savcının talimatı sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan Mehmet A, 1983 yılında PTT’de çalışmaya başladığını, geçen yıl emekliliği hak ettiğini belirtti. Evli ve 3 çocuk babası Mehmet A,
kredi kartlarına olan borcu ve eşinin lüks isteklerini karşılayabilmek için faturalarda değişiklik yaptığını belirtti.

Müfettişlerin kendisini çağırdığında çok korktuğunu anlatan Mehmet A’nın "Durumun farkına vardıklarını düşündüm. Müfettişler geldiğinde zaten, ’yolsuzluk iddialarını araştırmaya gelmişler’ diye söylentiler dolaşıyordu. Ben de
çağırdıklarında korkudan bayıldım, o panikle suçsuz olduğumu, zorda kaldığım için yaptığımı anlatmaya çalıştım. Ancak, müfettişler farklı dosya için beni çağırmışlar" dediği öğrenildi.

Çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Mehmet A’nın, yapılan ilk incelemede sadece 2006-2008 yılları arasında zimmetine 83 bin TL geçirdiği tespit edildi.

Savcılık tarafından konuyla ilgili iddianame hazırlanırken, PTT Başmüdürlüğü’nce tüm kayıtların incelemeye alındığı bildirildi. İlk incelemelere göre, muhasebecinin zimmetine yaklaşık 200 bin TL’yi geçirdiği tahmin ediliyor.


(AA)

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :