Baykal böyle geri dönecek!

Baykal böyle geri dönecek!

Kulislerde konuşulan ve kurmay ekibin uygulayacağı belirtilen plana göre, Baykal kurultayda aday gösterilerek salona gelmesi sağlanacak

Deniz Baykal'ın, Erdal İnönü ve SHP örneğini vererek genel başkanlığa geri dönebileceğini ima etmesinden sonra Ankara kulislerinde bir kurmay plandan söz ediliyor. Baykal'ın dönmesini isteyen ekip tarafından kurgulanan senaryoya göre Baykal, kurultayda aday gösterilerek genel başkanlığa seçilecek ve salona gelmesi sağlanacak.

Baykal'ın Angora'daki evinin ziyaretçisi eksik olmuyor. İl başkanları, parti yöneticileri sürekli olarak görüşmeler yaparak Baykal'ın tavrını ölçmeye çalışıyor. Ayrıca Baykal'ın telefonları da sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına kadar susmuyor. Partinin içeriden parçalanmaması, tartışma yaşanarak zayıf düşürülmemesi için sürekli uyarılarda bulunan Baykal, bütün dikkatini salı günü yapılacak il başkanları toplantısına verdi. İl başkanlarının büyük bir çoğunlukla Baykal'ı "Yeniden göreve çağırmaları" durumunda önemli gelişmeler yaşanabileceğine işaret ediliyor. Salı günkü bu toplantı sırasında ya da çarşamba günü adaylık konusunda netleşmelerin olması bekleniyor. Bir yandan da Baykal'ın dönmesini ısrarla isteyen kurmay ekibin kurultay senaryosu konuşuluyor. Buna göre il başkanları ve kurultay delegelerinin büyük bölümü Baykal'ı genel başkan adayı gösterecek. Baykal katılmadığı kurultayda yine büyük bir oyla genel başkan seçilecek ve salona gelmesi istenecek. Baykal da 'görevden kaçamayacak' ve salona gelecek. Salona gelişinde de 'kendisine layık bir şekilde ve omuzlarda' karşılanacak.

SABAH

Etiketler :