Baykal ile ilgili şok iddia !

Baykal ile ilgili şok iddia !

Sırrı Sakık'ın, 'Baykal'ın CHP'ye PKK'lı militan aday talebi' iddialarından sonra yeni bir şok iddia daha ortaya atıldı.

BDP'li Sırrı Sakık'ın, “Baykal bizden 20 militan istedi” sözlerinin ardından 1999 yılındaki CHP-HADEP ittifakı görüşmelerini gerçekleştiren dönemin İnsan Hakları Derneği Mardin Şube Başkanı Cemil Aydoğan'ın iddiaları adeta şok etkisi yaptı. Aydoğan, Baykal “PKK'nın Avrupa sorumlusuyla da görüştü” dedi. Aydoğan, “O dönem bana CHP ile HADEP arasındaki ittifak için katkı sunulması önerildi. Görüşmeleri ben gerçekleştiriyordum ve bizzat Baykal'la görüşüyordum. Kapısı bana sürekli açıktı” şeklinde konuştu.

BAYKAL MİLİTAN İSTEDi

Görüşmeler devam ederken, Baykal'ın kamuoyu baskısındanda çekindiğini aktaran Aydoğan, bundan dolayı listesine almak istediği isimlerin, kamuoyunun tanıdığı HADEP'li isimler olmasını istemediğini aktardı. Buna çözüm olarak Baykal'ın gerekirse dağda olup da isimleri bilinmeyen militanlara razı olduğunu iddia eden Aydoğdu şunları aktardı:

GÖRÜŞME AYARLA

“Sırrı Sakık, Murat Bozlak, Sedat Yurttaş gibi HADEP'in genel merkezdeki önemli isimleri, partinin genel merkezindeki isimlerin Baykal'ın listesine girmesini istiyordu. Ancak Baykal da, 'Prosedüre uygun 18 sade insan gönderin, isterse dağdaki adam olsun. Ben hepsini milletvekili yaparım. Ama sizin durumunuz beni sıkıntıya düşürür, siz aday olmayın. Onları seçilecek yerlere koyarım' diyordu. Bir gün beni yine çağırdı ve 'Cemil beni bunların elinden kurtaramaz mısın? Avrupa'da bunların sorumlu morumluları yok mu' dedi. Ben de gülerek 'Vardır' dedim. Liderleri Avrupa'dadır. Ama Avrupa sorumluları da var' dedim. Ardından Baykal bana ‘Sen ve Ahmet Türk, başımın üstünde yeriniz var. Ama 18 yeni isim getirin. İstersen dağdaki insanı getir. Yeter ki Yüksek Seçim Kurulu geri çevirmesin' dedi. Deniz Baykal bunu bana kendi makam odasında deklare etmiştir.” Aydoğan bütün bunlar yaşanırken Baykal'ın kendisine şu sözleri söylediğini de iddia etti: 'Telefonlar dinlenir. Korkarım. Devletin iti, miti var. Dışarıya yayılırsa rezil oluruz.'

MAKAMINDA KONUŞTUK


İttifak görüşmeleri kapsamında Baykal'la 10-15 defa makamında görüştüğünü kaydeden Aydoğan, Baykal'ın PKK'nın Avrupa sorumlusuyla görüştüğünü ileri sürdü. Aydoğan şunları ileri sürdü: “CHP Genel Merkezi'ndeki makamında görüşüyorduk. Baykal'ın Özel Kalemi Nesrin Baytok idi. Baykal HADEP'in Genel Merkezi'ndeki Sırrı Sakık, Murat Bozlak, Sedat Yurttaş gibi isimlerden kurtulmak, onları devre dışı bırakmak için PKK'nın Avrupa sorumlularıyla görüşmek istedi. Bana 'Bunlar beni sıkıntıya düşürüyorlar' dedi. Avrupa sorumlularıyla görüşmesini sağlamaya çalıştım ama bir süre sonra bana 'Örgütün Avrupa sorumlularından Tuncelili biri gelip benimle görüşecek' dedi. Kimdi, neydi bilmiyordum ama gelip Ankara'da Baykal'la görüştü. Tanıyamadım. Muhtemelen, benimle görüşürken başka kanallarla da görüşüp Avrupa sorumlularına ulaşmıştı.”

SES KAYDI DA VARDI AMA KAYBOLDU

Kendisinin aslen CHP kökenli olduğunu ve bir dönem CHP Kızıltepe İlçe Başkanlığı için Baykal'ın kendisine güvendiğini kaydeden Aydoğan, “O dönem beni ve Ahmet Türk'ü CHP'li kabul ediyordu ve ikimize güveniyordu. Bende görüşmelerin ses kaydı da vardı. Gizli olarak sesleri alıyordum ki, konuşmaları unutmayayım. Akşam gelip dinliyordum ve değerlendirme yapıyordum. O da kayboldu” dedi.


 

Etiketler :