Baykal ile Sav nasıl bitirilecek?

Baykal ile Sav nasıl bitirilecek?

Kılçdaroğlu’nun kurultay yapılırsa 262 korkusu nedir? Parti de Baykal ve Sav izlerini nasıl silecek?

CHP seçim öncesinde 2011 Aralık ayında kurultay yapacak mı? Kurultay yapılırsa neler değişecek? Kılçdaroğlu’nun kurultay yapılırsa 262 korkusu nedir? Parti de Baykal ve Sav izlerini nasıl silecek?

CHP içinde seçim öncesi ‘Kurultay yapılsın-yapılmasın’ tartışmaları hala sürerken, Kılçdaroğlu’nun ani bir çıkışla 2011’in 17-18 Aralık tarihlerinde Kurultay yapabileceği belirtiliyor.

KILÇDAROĞLU’nda 262 KORKUSU

Kılçdaroğlu, İl başkanlarına yaptırdığı ‘kurultay yapılsın mı- yapılmasın mı’ anketinde aldığı ‘Siz ne derseniz o olur’ cevabından sonra ne oldu?

CHP içindeki güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgiler ise şöyle;

1- Kılıçdaroğlu, il başkanlarının kendisine gösterdiği güveni yıpratmaktan korktuğu için önce ani bir çıkışla 17-18 Aralık’ta kurultay yapıp Merkez Karar da kendine göre bir operasyon yapmayı kararlaştırdı.

Bu düşüncesini yeni kurmayları ile paylaşan Kılıçdaroğlu, aldığı tavsiyelerle seçim öncesi yapmayı planladığı kurultay fikrinden yine ani bir kararla vaz geçmiş.

Peki neden?

2- Genel Başkan seçimi yapılmayıp parti yönetimimde ki diğer organların seçiminin yapılacağı kurultay da, Deniz Baykal ve Önder Sav ekibi toplayabileceği 262 imza ile ek madde eklenmesi ve Genel başkanlık seçiminin yapılmasını isteyebilecekleri gibi, Baykal Genel Başkan adayı olarak kendisini gösterebilecek.

İşte Kılıçdaroğlu’nun en büyük korkusu bu.

Bunun için seçim öncesi kurultay yapmayıp, genel seçimde ki gücünü gösterip, seçim sonrası kurultay yaparak Baykal ve Sav’a ‘hodri meydan’ demeyi düşünüyor

Kaynak: haber2000.


 

Etiketler :