Baykal: "Kamerasız olmaz"

Baykal: "Kamerasız olmaz"

Baykal kamerasız görüşmenin mümkün olmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan ile bu şartlarda görüşmenin zor olduğunu söyledi. Baykal, "biz görüşmeyi kameralı olarak düzenledik ve böyle istedik" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kameralı görüşmem" sözlerine cevap Verdi. Baykal, randevu talebinin Başbakan'dan geldiğini anımsatarak, görüşmenin içeriğini halkın bilmesi gerektiğini belirtti. Baykal, kamerasız görüşmenin de mümkün olmadığını söyledi. Kendilerinin şeffaflıktan yana olduğunu söyleyen Baykal, "halkın görüşme gerçeğini ve içeriğini bilmesi gerekir" dedi.

ÖZYÜREK: KAMERASIZ OLMAZ

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek, çalışmaları süren ''demokratik açılım'' süreci kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bir araya gelmesine ilişkin olarak, ''Biz mektubumuzdaki şartlarla görüşmeye hazırız. Ancak Sayın Başbakan bunları kabul etmezse kendi bilir''

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Sayman Mustafa Özyürek,yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın görüşmenin şartlarına ilişkin sözlerini değerlendirdi.

Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın mektupla kendilerinden randevu istediğini, CHP'nin de bu talebe olumlu yanıt verdiğini, Baykal-Erdoğan görüşmesinin kamera tarafından kaydını şart koştuklarını anımsattı.

Görüşmenin kamera tarafından kayıt altına alınmasının hem şeffaflığı sağlayacağını, hem de spekülasyonları önleyeceğini ifade eden Özyürek, bunun çağdaş ve uygar bir yöntem olduğunu ve tarafların istemesi halinde kaydedilen görüntülerin kamuoyuyla paylaşılabileceğini belirtti. Özyürek, şunları söyledi:

''Bizim talebimiz buydu. Sayın Başbakan önce kabul ediyor, sonra 'kamera varsa ben yokum' diyor. Bu, kaçtığı sonucunu doğuruyor. Sayın Başbakan önce Milli Görüş gömleğini çıkarmıştı, şimdi de Kasımpaşalı gömleğini çıkarıyor. Biz mektubumuzdaki şartlarla görüşmeye hazırız. Ancak Sayın Başbakan bunları kabul etmezse kendi bilir.''













Etiketler :