Baykal, taciz iddialarını yargıya taşıyor

Baykal, taciz iddialarını yargıya taşıyor

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Odatv muhabiri İklim Ayfer Kaleli’nin taciz iddiasını yargıya taşıyor

Baykal, avukatı Muzaffer Yılmaz aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Bir tacizin ya da tecavüzün gerçekleşmiş olabileceğine inanmak için bir insanın kötü niyetli ya da geri zekalı olması lazımdır” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Odatv muhabiri İklim Ayfer Kaleli’nin taciz iddiasını avukat Muzaffer Yılmaz aracılığıyla yanıt verdi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“24 Ocak 2011 günü Odatv’de gazetecilik yaptığını söyleyen bir kişi Deniz Baykal’ın TBMM’deki sekretaryasını bir buçuk saatte iki kez sekreterini, bir kez koruma görevlisini olmak üzere üç kez arayarak ısrarla görüşmek istemiştir. Görüşme gerekçesi olarak herhangi bir gazetecilik faaliyeti, röportaj talebi dile getirilmemiştir. Bazı fotoğrafların verileceği söylenmiştir.

Deniz Baykal bu kişi ile hiçbir şekilde daha önce karşılaşmamıştır, tanışmamıştır. Bu ziyaretten önce de bu kişi ile Deniz Baykal arasında hiçbir telefon görüşmesi yapılmamıştır.

-ODANIN SES YALITIMI YOK, KAPIDA 10 CİVARINDA İNSAN BEKLİYOR-

Ziyaret, Deniz Baykal’ın TBMM’deki odasında gerçekleşmiştir. Oda 22 metrekareliktir. Koridorun üzerinde panellerle oluşturulmuştur. 9 metrekarelik özel kalem odası ile iç içedir. Ses yalıtımı yoktur. Yüksek sesle yapılan konuşmalar özel kalemden ve koridordan rahatlıklı işitilebilir. Ziyaretin gerçekleştiği sırada 10 civarında insan kapının önünde beklemektedir. Ayrıca herhangi bir milletvekilinin özel kalemden izin almadan kapıyı açarak içeri girmesi de mümkündür. Ziyaret 15 dakika sürmüştür. Herhangi bir fotoğraf getirilmemiştir.

-"GERİ ZEKALI YA DA KÖTÜ NİYETLİ"-

Ziyaretçi hiçbir gerginlik yaşamadan gülen bir yüzle mutlu bir şekilde ayrılmıştır. 10’dan fazla insan bu durumun tanığıdır. Bu şartlar altında bir tacizin ya da tecavüzün gerçekleşmiş olabileceğine inanmak için bir insanın kötü niyetli ya da geri zekalı olması lazımdır.

Deniz Baykal’ın o gazeteci ile gerçekleştirdiği tek görüşme budur. Bu görüşmeden sonra da onu ne telefonla ne de elektronik ortamda aramamıştır, mesajlaşmamıştır. Bir daha da karşı karşıya gelmemiştir.

-"O GAZETECİ BAYKAL'I EVİNDE ZİYARET ETMEK İSTEDİ, EVİNE ÇAĞIRDI"-

Buna karşılık o gazeteci, Deniz Baykal’ı ev telefonundan gözaltına alınıncaya kadar defalarca aramıştır. Bu telefon görüşmelerinde yapılan buluşma talepleri, gece gündüz evine çağırma girişimleri Deniz Baykal’ı evinde ziyaret etme istekleri kararlıkla ret edilmiştir.

Bu şantaj ve komplo projesinin yaşama geçirilmesine fırsat verilmemiştir.

Bir tacize ve tecavüze maruz kaldığını iddia eden kişi derhal iddiasını ispat etmeli, konuyu yargıya taşımalıdır.

Taciz, tecavüz iddialarının dile getirilmesi gereken yer gazete sütunları, TV ekranların değil, yargı mercileridir.

İddia sahibine ispat imkanını sağlamak üzere konuyu yargıya bizim taşıyacağımızı bilgilerinize sunarız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :