Baykal: Tebligat gelmedi

Baykal: Tebligat gelmedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, "Ergenekon" soruşturması kapsamında kendisinin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın ifadeye çağrıldığı iddiaları üzerine, "Bize herhangi bir tebligat gelmedi. Bize yansıyan bir şey yok"

CHP İl Başkanları için verilen resepsiyona katılan CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, gazetecilerin Ergenekon soruşturması kapsamında ifadeye çağrılıp çağrılmadığının sorulması üzerine, "Bize herhangi bir tebligat gelmedi. Bize yansıyan bir şey yok" diye konuştu.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de aynı soruya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Bize herhangi bir çağrı söz konusu değil. Resmi bir çağrı yok. Resmi çağrı olursa ifade veririz. Bu haberlerin öneminin tartışılması gerek. Ne oluyor bu Türkiye'de? Hukuk böyle mi işliyor? Bir asparagas haber eğer yargı gündemine gelebilecek durumdaysa Türkiye bitmiştir. Hayırlı işler" dedi.


"Mehmet Haberal'ın Silivri Cezaevi'ne nakledildiği bilgisi var. Bununla ilgili bir değerlendirme yapabilir misiniz?'' sorusu üzerine ise Tekin, "Her şey mümkündür. Bizimle ilgili bu işler oluyorsa sıradan vatandaşlara neler olacağını düşünmek bile istemiyorum. Son iki ay böyle geçecektir. Ama hiç kimse CHP'yi yıldıramayacaktır. Herkes bunu bilsin" dedi.

 

"İFADE VERMEYE GİTMEYECEĞİM"

 

Samanyolu Haber televizyonunda bir programa katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, "Ergenekon" soruşturması kapsamında ifade verip vermeyeceğine ilişkin soru üzerine, “Hayır, avukatımı göndereceğim. Ne istiyorsa, avukatım ona yanıtını verecektir” dedi.

Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın iddialarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Komplo yapmaya çalıştılar ama tutmadı. Neden; çünkü biz belirli bir beklenti içinde olan, birilerine komplo yapan birisi değiliz…Bu kişi, öyle anlaşılıyor ki belli yerlerden, belli görevler üstlenmiş biri. Belli kişilerle, yerlerle ilişkileri olan birisi. Bunun arkasında bunu yönlendiren güç var. O gücün kim olduğunu biz tahmin ediyoruz ama istiyoruz ki bunu devletin otoritesi çıkarsın ortaya" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :