Baykal'a 2. video uyarısı

Baykal'a 2. video uyarısı

'Baykal dönerse partiye zarar verir' diyen Ali Topuz’dan sonra CHP’nin eski liderine bir eleştiri de Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’den geldi.

CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal'ın Angora Evleri'ndeki konutunda, parti yöneticileri ile yaptığı zirve ile iddiaların arkası kesilmiyor. Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in bu zirvede, Baykal'a görüntü iddialarını kastederek, "Gerisi gelebilir" uyarısında bulunduğu iddia edildi.

BİR ATIMLIK BARUT DEĞİLDİR

Öymen, BUGÜN'e yaptığı açıklamada bu iddia ile ilgili olarak, komploları hazırlayan bir yapılanmanın olduğunu iddia ederek şunları söyledi: "Bunlar, bir atımlık barutla yetinmiyor. Başka adımlar takip ediyor. Bize karşı öne sürülen diğer komploları hatırlamak lazım. Deniz Baykal'ın kızının yurtdışında hesabı var denildi. CHP, Alman vakfından para aldı denildi. Bu komplo ilk değil son da olmayacak. Söylemek istediğim bundan sonra partiye karşı başka komplolar yapılabilir. Daha önce parti genel merkezine böcekler konuldu. CHP, bütün olarak genel merkez, örgüt ve Meclis grubu olarak, yeni komplolara hazırlıklı olmalıyız. Ancak bu demek değil ki bu sindirmelere pabuç bırakacağız. Bunlar böyle yapacak diye partimizin çizgisi, ilkelerinden taviz vereceğiz. Hayır, bugüne kadar sürdürdüğümüz mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Başka numaralar da olabilir. Bunu demek istedim."

DEVLET BİR ŞEY YAPMIYOR

Öymen, önceki komplo iddialarında faillerin ortaya çıkarılmadığını belirterek şöyle devam etti: "Devlet bu komplolar hakkında ne yapıyor? Gemlik Belediyesi'nde odadan dinleme cihazı çıkardık. Bir sene oldu. Ne kovuşturma ne soruşturma, hiçbir takip yok. Alman Vakfı'ndan para aldığımız iddia edildi. Alman Büyükelçiliği ‘sahte belge' dedi. İyi de bu sahte belgeyi kim hazırladı bunu kim bulacak? Uğur Mumcu Vakfı'na polisim diyen iki kişi geldi arama yapmak istedi. Kim bunlar hâlâ bulunmuyor. Her belediyemizde müfettişler var. Psikolojik savaş ekibi var. Askere saldırılar sırasında bu anlaşıldı. Asker susana kadar her gün hedef haline getirildi. Hiç durmadılar. Şimdi aynı şeyi CHP'ye yapıyorlar. Dikkatli olmak lazım. Mücadele, normal siyasi mücadele değil. Yeni komplolara hazırlıklı olmalıyız."

DÖNÜŞÜ BİZE BAĞLI DEĞİL

Kurultayda, Baykal'ın yeniden genel başkan adayı olmasına ilişkin tartışmaları da değerlendiren Öymen, Baykal'a geri dönüşü durumunda medyadan gelecek tepkilerle ilgili olarak, "Basın, Baykal'ın antrenörü, teknik direktörü değil. Baykal, yazılanı dikkate alır ama sorumluluğundan kaçmaz, kaçamaz" dedi. Baykal'ın geri dönüşünün sadece parti yönetiminin talebi ile olmayacağını da söyleyen Öymen, "Dönüşü sadece bizim isteğimize bağlı değil. Bu delegeye, tabana saygısızlıktır. Dikte eder gibi bir hava içine giremeyiz. 'Delegeleri genel merkez belirliyor, delege bizi seçiyor' havası yaratılıyor ancak öyle değil" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU DESTEĞİ...

Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına da taban ve delegenin karar vereceğini söyleyen Öymen, "Kılıçdaroğlu'na verilen desteğin hepsi samimi değil. Partiyi, çizgisini değiştirmek isteyenler, acaba başkası gelirse bu olur mu bunu istiyor" dedi. Baykal ve parti yönetiminin istifa sürecinde "oyun oynadığı" iddiasını reddeden Öymen, "Baykal istifa etti ama ipler elinde demek, oyun oynuyoruz demek. Oyun oynayacaksa istifa etmezdi" dedi.

HABER: Ezelhan ÜSTÜNKAYA / ANKARA

Etiketler :