Baykal'a bir darbe de avukatından

Baykal'a bir darbe de avukatından

Video görüntüleri sonrasında istifa eden Deniz Baykal'a karşı CHP Genel Başkanlığına aday olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen sürpriz isim...

Genel başkan adayı olacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isimler arasında Deniz Baykal’ın avukatı Şahin Mengü de bulunuyor. Mengü’nün avukatlık bürosu, Baykal’a ait olduğu iddia edilen özel hayata ilişkin görüntülerin internet sitelerinde yayımlanmaya başlaması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yapmış, savcılık soruşturma başlatmıştı.

ONUN KARARI

Mengü, Baykal ile hukuki anlamda yollarının ayrılıp ayrılmayacağı konusunda BUGÜN’e yaptığı açıklamada, “Sayın Baykal’ın şimdiye kadar bu yönde bir talebi olmadı. Olursa da kendi takdiri. Bu yönde bir karar alırsa saygıyla karşılarım” dedi. Mengü, “Sayın Baykal’a saygım sonsuzdur ancak siyasi tercihim de nettir. Kılıçdaroğlu’nu destekliyorum ikisini birbirine asla karıştırmam” mesajı verdi. Kılıçdaroğlu’na destek veren Genel Sekreter Önder Sav da Baykal’ın pek çok hukuki işlemini takip ediyor. Hukukçu Sav, görüntü iddialarının yanı sıra Baykal’a yönelik suikast ihbarı iddiaları ile ilgili süreci de takip ediyor.

Etiketler :