Baykalcılara baskı sürüyor

Baykalcılara baskı sürüyor

Rahibe afişi krizini 'pas' geçen YDK, Baykal'a yakın isimleri hemen görüşüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nde, eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın isimler baskı görmeye devam ediyor.

Referandumdan önce başörtülü kadınlara hakaret içeren rahibe afişini astırdığı iddiasıyla Yüksek Disiplin Kurulu (YDK)'na sevk edilen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin durumu toplantıda görüşülmezken, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın itirazı ise aynı kurulda reddedildi.

 

Partiden kesin ihracı istenen Değirmenci'nin durumu, Yüksek Disiplin Kurulu'na gelmezken, Baykal'a yakınlığıyla bilinen Ercan Tatı'nın, Merkez Yürütme Kurulu (MYK)'nun verdiği 'tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disipline gönderme' kararına yaptığı itirazı ise görüşülerek kabul edilmedi.

 

Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ihale yolsuzluğu soruşturmasında ismi geçen Ercan Tatı, ifade vermiş ve hakkında yurt dışına çıkma yasağı konulmuştu. Tatı, partisi tarafından YDK'na sevkedilmişti. Önceki gün toplanan kurul, Tatı'nın MYK'nın verdiği tedbirli ve kesin ihraç istemiyle disipline gönderme kararına yaptığı itirazı reddetti.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya ve Bucamar Genel Müdürü Fatih Kara da aynı soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Tedbirli olarak YDK'ye sevk edilen Tatı'nın, parti etkinliklerine ve grup toplantılarına katılması, parti içinde alınacak kararlarda oy kullanma hakkı durdurulmuştu. Deniz Baykal, son İzmir ziyaretinde Ercan Tatı'nın oğlunun nikahına katılarak şahitlik yapmıştı. Baykal'ı karşılamaya giden ve Çeşme'de kaldığı otelde ziyaret eden CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Koşanoğlu ve İl Gençlik Kolları Başkanı Derya Kuşdemir de görevden alınmıştı.

 

Buca Belediyesi ile ilgili iddiaların art arda gelmesiyle birlikte Başkan Ercan Tatı ile ilgili şikayetler genel merkeze ulaştı. Şikayetlerin artması üzerine, geçtiğimiz haftalarda toplanan MYK, üç kişiden oluşan bir komisyon kurarak Tatı ile ilgili iddiaları araştırdı. MYK Üyeleri Faik Öztoprak, Hüseyin Karakoç ve Ali Koçal'dan oluşan komisyon incelemeleri tamamladı ve hazırladıkları raporu MYK'ya sundu. MYK da Tatı'nın tedbirli olarak ve kesin ihraç istemiyle YDK'ya sevk edilmesine karar verdi.

 

Karara tepki gösteren Tatı, tutuklandığı halde partiden atılmayan belediye başkanları varken, disipline sevk edilmesinin çifte standart olduğunu söyledi. Kendisine yönelik sürecin, eski Genel Başkan Deniz Baykal ile olan samimiyeti ve yakınlığından kaynaklandığını belirten Tatı, hakkında 23 ihalede yolsuzluk yaptığı için dava açılan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'ya mitingle destek verildiğini, yolsuzluktan iki yıldır yargılanan ve hapis yatan eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran'ın ise belediye meclis üyesi adayı gösterilip birinci sıradan seçtirildiğini hatırlattı.

 

Sanık olmadığını, yargılanmadığını, sadece şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini kaydeden Tatı, MYK'nın kararına itiraz ettiğini, YDK'nın da vereceği her türlü karara saygı duyduğunu açıkladı. (CİHAN)

Etiketler :