Baykal'dan Aydın Doğan'a komplo suçlaması

Baykal'dan Aydın Doğan'a komplo suçlaması

Deniz Baykal, gazetelerinin kendisini hedef alan tutumundan dolayı Aydın Doğan'ı ağır bir dille eleştirdi. İşte çok konuşulacak o sözler:

Kaset olayından sonra genel başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal, gazetelerinin kendisini hedef alan tutumundan dolayı Aydın Doğan'ı ağır bir dille eleştirdi. Baykal'ın hedefinde Hürriyet var. İşte çok konuşulacak o sözler:

Taraf
yazarı Rasim Ozan Kütahyalı bir süredir Deniz Baykal ile günlük görüşmeler  yapıyor ve bunları köşesinden aktarıyor.

Kütahyalı, dünkü görüşmesinde Baykal ile Aydın Doğan ve sahibi olduğu gazetelerin kaset olayı ve sonrasındaki tutumunu konuştu. Deniz Baykal, düzenlenen kompkoya itibar ettiği için medyasını eleştirdiği Aydın Doğan için şunları söylüyor: "Aydın Doğan'ın medyası. İşte bu komploya itibar etmiştir. Ben Aydın Doğan'a, Doğan grubuna bunu yakıştıramadım. Doğan grubunda manşetler bu komplonun fırsatçılığıyla atılmıştır."

Rasim Ozan Kütahyalı'nın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

Deniz Baykal'ın Aydın Doğan'a Taraf aracılığıyla ilettiği mesajlar ve sorduğu soruları dün yazdım...

O yazım üzerine sabahleyin Ertuğrul Özkök aradı, bazı noktaları düzeltme ihtiyacı hissetmiş, karşılıklı konuştuk, Özkök'ün belirttiği noktaları birazdan yazacağım. Fakat önce Aydın Doğan'ı çok öfkelendiren o malûm "Hilton anlaşmasına dair önemli bir bilgiyi yazmak istiyorum... Bu malum iddiayı direkt Deniz Baykal'a sordum. Baykal kimi CHP'lilerin söylediği, Aydın Doğan'la Kılıçdaroğlu-Sav İkilisinin bir anlaşma yaptığı İddialarına dair ne düşünüyordu? Baykal bu konuda çok net konuştu ve bu iddiayı tekzip etti...

Doğan-Kılıçdaroğlu anlaşması iddiaları yalan!

"Böyle bir şeyin olmadığına adım gibi eminim. Böyle bir şeyin olmasına ihtimal dahi yoktur. Doğan grubu bana haksızlık ediyor diye kimse Aydın Doğan'a haksızlık etmesin" dedi

Baykal...
"Hilton anlaşması" iddiasının yalan ve iftira olduğu konusunda Baykal'ın tavrı çok net fakat Doğan grubuna ve özellikle Hürriyet gazetesine sitemleri ve soruları devam ediyor Baykal'ın...

Doğan medyası bu komploya İtibar etti, fırsatçı davrandı. "Ben 'Doğan grubu bu komployu yapmıştır’ demiyorum. Asla bunu söylemiyorum. Bu İmal edilmiş, çok profesyonelce hazırlanmış, sonrasında operasyonun başarıya ulaşması İçin her türlü önlemi alınmış muhtemelen uluslararası ayağı olan siyasi bir komplodur.

Aydın Doğan'ın medyası. İşte bu komploya itibar etmiştir. Ben Aydın Doğan'a, Doğan grubuna bunu yakıştıramadım. Doğan grubunda manşetler bu komplonun fırsatçılığıyla atılmıştır. Ertuğrul bu süreçte doğru durmuş olabilir, Aydın Bey kişisel olarak doğru durmuş olabilir. Yine mert tavır gösteren birkaç Doğan grubu yazan da vardır. Fakat grubun genel manşetleri baştan sona bu komploya alet olmuştur."

Deniz Baykal, Doğan grubuna dair bu açıklamaları yaptıktan sonra Hürriyet’in salı günkü yalan manşetine konuyu getirdi ve Aydın Doğan'a, Hürriyet gazetesine ve Enis Berberoğlu'ya çok net sorular sordu...

İşte Baykal'ın o soruları...

Hürriyet niçin yalan yazıyor ve sonra da tekzip etmiyor?
"Milliyet'e kriminal raporda kişilerin İsminin olmadığına dair bilgi gelmiş fakat rapor ellerine ulaşmamış. Milliyet'teki arkadaşlarla konuştum, rapor elimizde olmadığından arka sayfalarda verdik haberi dediler. Olabilir, kararlarına saygı duyuyorum. Peki, rapor Hürriyet’in eline ulaşmadığı halde, nasıl oluyor da kriminal rapor ellerinde varmış gibi bir dille böyle itham edici bir manşet atıyorlar? Ellerinde rapor yok, niçin var gibi yazıyorlar? O resmî raporda "Kimlik tespit edilememiştir" diyor, niçin bu haberi gizliyorlar, yalan yazıyorlar? Aydın Doğan da, Enis Berberoğlu da "Kargaşaya gelmiş, aradan kaçmış" diyemezler bu konuyla ilgili. Buna asla İnanmamı beklemesin İkisi de. Eğer öyleyse Hürriyet'in sonraki sayısında bu yalanını büyük puntolarla tekzip etmesi gerekir, bakın ben Aydın Doğan'a arkadaşları haksızlık ettiğinde net bir dille konuşuyorum. Niçin Aydın Doğan'ın Hürriyet gazetesi doğru haberi çok küçük ve o da "Baykal'ın avukatları böyle dedi" gibi bir dille, suyu bulandırarak veriyor? Enis Berberoğlu niçin, ne sebeple, ne amaçla böyle yapıyor?"

(Taraf)

Etiketler :