Baykal'ı devirmek için plan yapmışlar

Baykal'ı devirmek için plan yapmışlar

Türkan Saylan'ın Deniz Baykal'ı CHP liderlik koltuğundan etmek için planlar yaptığı ortaya çıktı.

Saylan'ın Baykal üzerine yaptığı planlar mahkeme kararı ile yapılan teknik takibe takıldı. Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2 Ağustos 2008 tarihinde anjiyo olan Baykal'ın kalbine stent takılmıştı. Saylan, bu önemli operasyondan bir gün sonra Prof. Dr. K. ile görüştü. Görüşmede Saylan'ın, stent takma hadisesini Baykal'ın CHP'nin başından uzaklaştırılması için bir fırsat olarak gördüğü anlaşılıyor. Yine Saylan, partiye Süheyl Batum ve Umut Oran'ın katılması için fırsatlar oluşturmayı planlıyor.

ÇYDD'nin ölen eski Genel Başkanı Türkan Saylan'ın, Deniz BaykalCHPliderlik koltuğundan etmek için planlar yaptığı ortaya çıktı. Türkan Saylan'ın Baykal'ın kalbine stent takıldıktan bir gün sonra Prof. Dr. K.M. yaptığı görüşme dinlemeye takıldı. 3 Ağustos 2008'de yapılan görüşmeErgenekonsoruşturması dosyasına da girdi. İşte o konuşma:

Türkan Saylan: İşte o sırada pat diye... O öldü mesela!

K.M.: Hı hı..

T.S.: Şimdi diyorum Baykal'a stent takıldı.

K.M.: Ya demi..

T.S.: Şimdi bazen insanların, bir anda korkuları gelir ne yapıyorum ben bu kadar şey içinde deyip acaba bir kenara çekilsem der mi stent takılmış filan.. Yani gerçekten bir adımdır bu. Bir korku gelirse ölüm korkusu falan, yani yeter artık bu kadar bana diyebilse ... o zaman çok Türkiye birden bire rahatlar."

ÇYDD ve ÇEV'in siyaseti etkileme girişimleri en son açıklanan Ergenekon iddianamesine de girdi. ÇEV'de ele geçen dokümanlarda eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a istifa etmesi için iki ayrı mektup gönderildiği tespit edildi. ÇEV Genel Merkez'e ait bilgisayardaki "baykal.doc" isimli bir sayfalık dokümanda "Halkımızın gerçek özlem ve gereksinimlerini algılamakta zorlanan liderler hiç olmazsa istifa etmek suretiyle yerlerini boşaltmak basiretini gösterebilmelidirler." şeklinde ifadelere yer verildi. "SAYIN BAYKAL'A.doc" isimli dosya içerisindeki 'yazan' kısmında ÇEV Yönetim Kurulu üyesi Tülin M.'nin isminin bulunduğu ikinci mektupta ise "Eğer cesaretiniz yoksa, istifa edin ve cumhurbaşkanlığına adaylığınızı koyun. İnanıyoruz ki oraya herkesten daha çok yakışacaksınız ve bunu daha iyi başaracaksınız. ... Yarınlardaki karanlığı gören sade bir yurttaş." deniliyor.

SÜHEYL BATUM, CHP'NİN GELECEĞİ!

Mahkeme kararı ile yapılan teknik takipte Baykal'dan rahatsız olduğu anlaşılan Saylan'ın parti yönetimi için düşündüğü iki isim ise Süheyl Batum ve Umut Oran. Saylan yine bu konuda ciddi çalışmalar yürütüyor. İngiltere'den geldiği bilinen Umut Oran'ı Türkan Saylan, Süheyl Ba-tum'la tanıştırıyor. Hatırlanacağı gibi halen Süheyl Batum, Önder Sav'ın görevi bırakmasının ardından CHP Genel Sekreterliği'ne getirildi. Umut Oran ise CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak partide aktif görev yapıyor. Saylan yine Prof. Dr. K.M. ile yaptığı görüşmede Batum için "Bence çok net bir insan Süheyl Batum onu da çok beğeniyorum. Evet hatta şeyle el ele vermelerini istiyorum muhakkak. Bir formül bulalım onları bir araya getirmeye. Yani bence ideal geleceklerimiz. Bir tanesi bu çocuk." şeklinde cümle kullanıyor. Prof. Dr. K.M. ise Oran hakkında "Umutçuğum (Umut Oran) gireceği bütün teşkilatların kaba programını çıkardı." yorumunda bulunuyor.


 

Etiketler :