Baykal'ın Burs Çelişkisi

Baykal'ın Burs Çelişkisi

İlköğretim ve lise öğrencilerine burs vermekle övünen Baykal'a, “Neden Anayasa Mahkemesi’ne gidip üniversite öğrencilerinin bursunu kestiniz?” sorusu yöneltildi. Baykal'ın çıkışı ilginç oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’da kazandığı ilçelerde seçim gezisi yaparken, “hiç beklemediği bir soru karşısında” şaşkınlığa uğradı.

Baykal’ın, Beşiktaş Belediyesi’ni ziyaretinde Belediye Başkanı İsmail Ünal, ilköğretim ve lise öğrencilerine burs vermekle övündü. Bir gazetecinin, “İsmail Bey konuşmasında belediyenin İlköğretim ve lise öğrencilerine verdiği burstan bahsetti.

Peki, CHP neden Anayasa Mahkemesi’ne gidip Üniversite öğrencilerine burs verilmesini kestirdi?” sorusuna karşılık şok olan Baykal, “Oooo o halledilmiş olan bir konu. Biz burs verilmesini önlemek için değil, tam tersine devletin bütün kurumlarının burs vermesini güvence altına almak için bu girişimi yaptık. Burs verme işini bütün kurumların vermesini istiyoruz. Belediyeler de burs verebilsin, belediye dışındaki kurumlarda verebilsin. Maalesef AKP’nin getirdiği düzenleme Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun tekeline sokmaya yönelik girişimdi. Bunların hepsi boş sözler, bir çelişki yakalama çabası, yapay gayretler, bundan hiçbir şey çıkmaz”  şeklinde cevap verdi.

Gazetecinin Baykal’a devamında; “Şu anda üniversite öğrencileri mağdur oldu bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” Sorusunu sorması üzerine Baykal sinirlenerek; “Anlaşıldı, anlaşıldı. Senin derdin ayrı. Sen o derdini başka bir şekilde götürdün” diyerek karşılık verdi ve konuyu geçiştirdi. 

Etiketler :