Baykal'ın iddialarına yalanlama

Baykal'ın iddialarına yalanlama

Başbakanlık'tan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a sert cevap..

Başbakanlık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugün CHP grubunda yaptığı konuşmayla ilgili açıklama yayınladı.

Açıklamada, Baykal'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hakkında asılsız iftiralarda bulunduğu belirtildi.

Baykal, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Erdoğan'a 'eşini buraya getirme' diye haber gönderdiğini söylemiş; daha sonra CHP'den yapılan açıklamada 2004 Temmuz'unda mesajı gönderenin Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac olduğu ifade edilmişti.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sayın Baykal'ın bu iddiası tüm diplomatik kurallara, iki ülke ilişkisine, Türkiye Cumhuriyeti devletinin saygınlığına uymayan aslısız ve ciddiyetsiz bir iftiradır. Hiçbir ülkenin devlet yetkilisi, hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına böyle bir mesaj göndermeye cüret edemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı da böyle bir mesaj aldığında buna sessiz kalmaz."

Fransa Cumhurbaşkanlarının hiçbirinin hiçbir dönemde dolaylı ya da doğrudan asla böyle bir mesaj göndermediği ve Başbakan Erdoğan'ın eşini diplomatik ilişkilerde mevzu bahis etmediği belirtilen açıklamada, Erdoğan'ın defalarca Fransa'ya gittiğini, birçoğunda da Emine Erdoğan'ın kendisine eşlik ettiği hatırlatıldı.

Baykal'ın bahsettiği tarihte Erdoğan'ın dönemin Fransa Başbakanı Raffarin'in davetlisi olarak, eşiyle birlikte Fransa'ya resmi bir ziyaret yaptığı belirtilen açıklamada, "İki ülke ilişkilerine büyük katkıda bulunan bu ziyarette hiçbir sorun yaşanmamıştır." denildi.

Deniz Baykal'ı, Başbakan Erdoğan'ın ailesini 'bir kez daha çirkin bir şekilde siyasete karıştırdığına' dikkat çekilen açıklamada "(Baykal) bu kez diplomatik krize neden olabilecek yalan üzerine kurulmuş iddialarda bulunmuştur. Sayın Başbakan, bu yakışıksız ve asılsız iddiaları nedeniyle Sayın Baykal'ı kamuoyunun önünde özür dilemeye davet etmiştir." denildi.

Etiketler :