Baykal'ın ilginç tepkisi

Baykal'ın ilginç tepkisi

Baykal, 'genel seçimlerde aday mısınız' sorusunu gülerek karşılarken, hiç kimsenin yarına çıkılacağına dair bir garantisi olmadığına dikkat çekti. Ve...

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 'genel seçimlerde aday mısınız' sorusunu gülerek karşılarken, hiç kimsenin yarına çıkılacağına dair bir garantisi olmadığına dikkat çekti. Bu sırada partililerden 'herhalde aday' sözleri duyuldu.

Baykal, partisinin Ordu il binasını ziyaret etti. Giresun'dan Ordu'ya gelen Baykal, partililer tarafından il binasının önünde karşılandı. CHP'li bayanların çiçek verdiği Baykal, tek tek partililerle tokalaştı. Parti binasına geçen Baykal, CHP'nin alelade bir parti olmadığını söyledi.

CHP'nin yaptığı muhalefetin de başka partilerin yaptığı muhalefete benzemediğini belirten Baykal, "Bir demokraside muhalefet de şerefli bir görevdir. Ancak CHP'nin yaptığı bir başka şeydir. Onun için CHP'nin aldığı oy oranı ne olursa olsun bu konuda CHP'nin de fikri alınmadan olmaz denir. CHP cumhuriyet projesinin uygulayıcısıdır, savunucusudur. Aman bundan vazgeçmeyelim. Bizim ilkelerimizi biz bize yük görmeyelim. Biz bunlardan vazgeçersek başarırız sanmayalım. Bunun CHP'ye zararı olduğu gibi Türkiye'ye daha da ötesi dünyaya zararı olur." dedi.

Baykal, böyle bir tehlike olduğu için bunları söylemediğini ama zaman zaman bunu ifade etmekte fayda olduğunu savundu. Bu sözleri ile parti yönetimini de kastetmediğini aktaran Baykal, herkesin ilkelerden vazgeçmeyeceğini, o ya da bu giderse partinin oylarının patlama yapmayacağını bilmesi gerektiğini aktardı.

Baykal, füze kalkanı anlaşması hakkında da muhalefete kapsamlı bilgi verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Etiketler :