BAYKAL'IN KASETİYLE İLGİLİ ŞOK İFADE

BAYKAL'IN KASETİYLE İLGİLİ ŞOK İFADE

Eski CHP'li Tacidar Seyhan, CHP MYK salonu ile Baykal’ın dinlendiğini söylüyor. Seyhan, şifreli konuşmalarda Baykal’dan ‘1 Numara’ diye bahsediyor.

 

Çetenin lideri iddiasıyla tutuklanan Mustafa Özsoy’la 18 telefon görüşmesi kayıtlara takılan Tacidar Seyhan savcının sorularını yazılı cevapladı.

Çete lideri Özsoy ile CHP Adana milletvekili olduğu dönemde telefonla görüştüğü belirlenen Tacidar Seyhan, CHP MYK salonu ile Baykal’ın dinlendiğini söylüyor. Seyhan, şifreli konuşmalarda Baykal’dan ‘1 Numara’ diye bahsediyor.
 
Kamuoyunda “Yargı çetesi” olarak bilinen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik soruşturmayı genişleten savcılık, çetenin lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Mustafa Özsoy ile Tacidar Seyhan’ın CHP Adana milletvekili olduğu dönemde yaptığı ilginç görüşmeler ortaya çıktı.
 
BAYKAL'DAN "1 NUMARA" DİYE BAHSEDİYOR

Seyhan’ın çete lideriyle yaptığı telefon konuşmalarında CHP Genel Merkezi MYK salonun ve Baykal’ın dinlendiği ifade ediliyor.
 
Seyhan ifadesinde çete lideri Mustafa Özsoy’la telefonda şifreli olarak ‘1 Numara’ diye bahsettiği kişinin de Baykal olduğunu söyledi.
 
18 GÖRÜŞME

İkili arasında yapılan çok sayıda görüşmenin içeriğinin gizli dinleme ve gizli kamera çekimi üzerine olması soruşturma savcısını harekete geçirdi.
 
GİZLİ KAMERA

Gizli kamera çekimiyle ilgili Deniz Baykal hakkındaki görüşmelerin, Baykal’ın Mayıs 2010’da istifasına neden olan gizli çekimden iki ay önce yapılması şüphe uyandırdı.
 
Savcılık ifadesinde Özsoy ile Seyhan’ın yaptığı 18 farklı görüşme yer alıyor.
 
TAKİP ETMİŞLER
 
Seyhan’ın ifadesinde soruşturma savcısı Baykal’ın kasetinin Mayıs 2010’da ortaya çıkmadan iki ay önce Özsoy’la telefon görüşmesi yaptığı ve Baykal’ın yakın takibe alındığı belirtiliyor.
 
Soruşturma kapsamında yapılan teknik takipte Özsoy’un Baykal’ı ilgili gelişmeleri kaset çıkmadan Mart 2010’da yakından takibe aldığı ifade ediliyor. Ayrıca Seyhan’ın ifadesinde, yer alan soruşturma savcısının tespitlerinde görüşmelerin içeriklerinin genelinde “ev sahibi” kelimesini CHP’li belediye başkanı yardımcısı veya milletvekilleri için kullandığı ifade ediliyor.
 
Savcılık, Seyhan’a yöneltilen soruda Özsoy ile yaptığı görüşmede geçen “Ev sahibinin yani ev sahibin direkt numara ile ilgili bilginiz olsun” ifadeleri için “O dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı kastettiğiniz değerlendirilmiştir” tespitinde bulunuyor.
 
Bakırköy’de yasa dışı dinleme
 
Tacidar Seyhan’ın 23 Haziran 2010’da Özsoy ile arasında geçen telefon konuşmasında Bakırköy Belediye Başkan’ı Ateş Ünal Erzen’in de başkan yardımcısı tarafından yasadışı dinlendiği belirtiliyor. Seyhan’ın savcılık sorgusunda Özsoy’la Bakırköy Belediye Başkan yardımcısı hakkında görüştüğü ve Seyhan’a kişisel bilgiler verdiği ifade ediliyor.
 
Savcılık sorgusunun devamında Seyhan, “Özsoy bazı görüşmelerimizde Bakırköy belediye başkanının da yasa dışı dinlendiğini, ismini bilmediği bir başkan yardımcısının da bu yasadışı dinlemelere ortak olduğunu bana söyledi. Ancak belediyede böcek araması yaptırılır endişesi ile buradaki cihazların söktürülmüş olabileceğini iletti.

Dinlemelerle ilgili görüştük

Savcının, Seyhan’a yönelttiği “Özsoy, Baykal ile ilgili birtakım bilgi veya belgelere sahip olmuş mudur? Özsoy’un elinde bu şekilde bilgi veya belgeler var ise niçin bunları size ulaştırmak istemektedir? Özsoy’un ‘1 Numara’ olarak bahsettiği şahıs kimdir?” soruları üzerine Seyhan “Söz konusu olan başkanlık makamına ve kullandığı bazı birimlere yasadışı kamera konulduğudur. Bununla ilgili sadece uyarılar yapmıştır. Net bilgi tarafımıza verememiştir. Kamera konulduğu konusunda bilgilerini ilerleyen zamanlarda defaatle tekrarlamıştır. Konu bundan ibarettir. Ayrıntılı bir bilgi vermemiştir” savunmasını yaptı.
 
Seyhan’ın telefon görüşmelerinde geçen ‘Ev sahibi, inşaat ustası,su kaçağı’ gibi ifadeler için savcılık ‘şifreli konuşma’ değerlendirmesinde bulundu.

bugün gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.