Baykal'ın maaşına haciz tebligatı

Baykal'ın maaşına haciz tebligatı

Bülent Ersoy'la davalık olan Baykal, Yargıtay'a rağmen karşı tarafın avukatlık ücretini ödemeyince hacizle karşılaştı

Bülent Ersoy'la "12 Eylül'de benden servet istedi" sözü üzerine davalık olan Baykal, Yargıtay'a rağmen karşı tarafın avukatlık ücretini ödemeyince hacizle karşılaştı.

İstanbul Şişli 8'inci İcra Müdürlüğü, davalık olduğu Bülent Ersoy'un avukatına mahkeme kararıyla belirlenen avukatlık ücretini ödemeyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın maaşına haciz için tebligat gönderdi. Baykal'ın avukatları dün borcu ödeyerek haczi kaldırdı. İcra Müdürlüğünün TBMM Maaş Mutemetliği'ne gönderdiği tebligatta, Bülent Ersoy'un avukatına mahkeme kararıyla belirlenen 494 lira vekalet ücretini ödemediği için Baykal'ın maaşının dörtte birinin kesilmesini istedi. Baykal'ın avukatları borcun tamamını kapatarak hacizi önledi. Bülent Ersoy'un "Şimdi bir partinin genel başkanı olan bir şahıs, 12 Eylül döneminde avukatlık yaparken sahne yasağımın kaldırılmasını sağlamak için benden servet istedi" sözleri üzerine, bu şahsın kendisi olduğunu açıklayan CHP lideri Deniz Baykal, Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde sanatçının ortaya attığı iddialar gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle 300 bin liralık tazminat davası açtı.

REDDİ HÂKİM TALEBİ
Ünlü sanatçı, dava sürerken "Davacı tarafın ulu önder Atatürk gibi kutsallıkları kendi taraflarındaymış gibi cümlelerde kullanmaları, sayın hakimi etkilemiş ve tarafsızlığını tehlikeye düşürmüştür" diyerek reddi hakim talebinde bulundu. 2006'da sonuçlanan davada tarafları dinleyen hakim Yaşar Eren, davayı kısmen kabul ederek, sanatçı Bülent Ersoy'un, Baykal'a yasal faiziyle birlikte 15 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Ersoy, karara itiraz edince, dava Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, 2008'de yerel mahkemenin kararını onaylayarak, Ersoy'un 15 bin liralık tazminatı faiziyle birlikte ödemesine hükmetti. Yargıtay Hukuk Dairesi, Baykal'ın her iki taraf avukatlarının vekalet ücretini ödemesini de kararlaştırdı. Ersoy, kendisine verilen para cezasını ödedi. Baykal ise Bülent Ersoy'un avukatları Halil İbrahim Serbest ve Ahmet Deliak'ın vekalet ücretini ödemedi. Bunun üzerine Ersoy'un avukatları 494 lira olan vekalet üreti için icra yoluna başvurdu. Şişli 8. İcra Müdürlüğü, Baykal'ın maaşının dörtte birine haciz konması kararı aldı. 8. İcra, TBMM Maaş Mutemetliği'ne yazı yazarak Baykal'ın maaşının dörtte birinin kesilerek müdürlüğün hesabına yatırılmasını istedi. Baykal'ın avukatları bu parayı dün icraya ödeyerek haczi durdurdu. Ersoy'un avukatı Halil İbrahim Serbest, "Bir kasıt olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

SABAH

Etiketler :