'Baykal'ın tutumunun nedeni açıktır'

'Baykal'ın tutumunun nedeni açıktır'

Kanal 7, Baykal'ın Almanya'daki Deniz Feneri e.V tarafından finanse edildiği yönünde çirkin iftiralar ve asılsız iddialarda bulunduğunu açıkladı.

Kanal 7 Yönetim Kurulu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, partisinin grup toplantısında, Kanal 7'nin Almanya'daki Deniz Feneri e.V tarafından finanse edildiği yönünde çirkin iftiralar ve asılsız iddialarda bulunduğunu açıkladı.

Kanal 7'nin Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Baykal'ın Deniz Feneri davasını küçük siyasi hesaplarına alet etmeye çalıştığı iddia edilerek, şu ifadelere yer verildi: "Baykal'ın bu çirkin tutumunu ısrarla sürdürmesinin altında yatan neden açıktır. CHP Genel Başkanı, Almanya'nın Türkiye'ye yönelik siyasi hedeflerine ve komplosuna gönüllü olarak taşeronluk etmektedir. Bir kez daha vurgulama gereği duyuyoruz ki Kanal 7'nin Almanya Deniz Feneri e.V paralarıyla finanse edildiği hususu insafsız bir yalandır. Baykal'ın; 10 yıl içinde toplandığını iddia ettiği 900 milyon Euro'nun; kimin tarafından, ne amaçla, nerede toplandığını da ispat etme zorunluluğu vardır. Bu iftiralarla insanları ve kurumları sorumsuzca zan altında bırakamaz. Alman komiserin Kanal 7 kurucusu tarafından Türkiye'ye davet edildiği iddiası da yalan. CHP Genel Başkanı Baykal'ın grup toplantısında seslendirdiği iddiaları ispat etmesini istiyoruz."

Etiketler :