Bayramda hava nasıl olacak?

Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde yağış beklenmediğini açıkladı.

 Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışlar; Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

RÜZGAR: Marmara ile akşam saatlerine kadar yurdun güneydoğu kesimleri, akşam saatlerinden sonra Karadeniz kıyılarında batı ve güneybatı, diğer yerlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi vb.) karşı, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

SİS UYARISI:
Marmara ile iç kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (Hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, hava kirliliği vb.) karşı, başta sürücülerimiz olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BAYRAMDA YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde yağış beklenmediğini belirterek, 'Bugün ve bayram süresince Marmara Bölgesi ile iç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde sis görülecek' dedi.

Çağlar, düzenlediği basın toplantısında bayramda yurt genelindeki hava durumuyla ilgili bilgi verdi. Bugün, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu olacağını anlatan Çağlar, bayramın ilk günü ise yurt genelinde yağış beklenmediğini, Türkiye'nin batısı ile kuzeydoğusunun parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin ise az bulutlu olacağını bildirdi.

Bugün ve bayram boyunca Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde sisin etkili olacağını belirten Çağlar, 'Vatandaşlarımıza, gece ya da sabah saatlerinde sisin etkili olduğu saatlerde yola çıkmamalarını tavsiye ediyoruz' diye konuştu. Çağlar, bayramın 2'nci günü yurdun batısının parçalı bulutlu, diğer kesimlerin az bulutlu olacağını belirtti. Bayramın 3'üncü ve 4'üncü gününde de yağış beklenmediğini kaydeden Çağlar, bayram süresince hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceğini kaydetti.

ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'DE HAVA DURUMU

Mehmet Çağlar, bayram boyunca havanın Ankara'da en yüksek 13, en düşük -1 derece, İstanbul'da en yüksek 16, en düşük 6 derece, İzmir'de ise en yüksek 20, en düşük 8 derece olacağını bildirdi. Bayram boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmediğini bildiren Çağlar, 'Bir konuya dikkat etmemiz gerekiyor. Bu mevsimlerde sis etkili oluyor. Sisle beraber özellikle büyük şehirlerde, kömür kullanılan yerlerde hava kirliliği oluşuyor. Bu durumlarda yaşlılarımızın ve çocuklarımızın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını tavsiye ediyoruz' diye konuştu.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin kuzey ve batısında sabah ve gece saatlerinde sis görülecek.

BATI KARADENİZ:
Parçalı bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz yağışlı geçecek. Yağışlar Rive ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Iğdır çevreleri yağmurlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Hakkari çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.












 


Etiketler:  hava durumu meteoroloji sağanak 
 

Etiketler :