Bayramlık hava raporunuz

Bayramlık hava raporunuz

Kurban Bayramı tatili süresince hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Kurban Bayramı tatili süresince hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, ülkenin batı kıyılarının Ege Denizi üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisinde bulunacağını ancak bayram tatili süresince hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Mehmet Çağlar, gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde görülecek sis olayının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı tedbirli olunmasını istedi. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda beklenen buzlanma ve don olayına karşı da uyarıda bulundu. Bayramda hava durumu şöyle olacak:

Bayramın 1. ve 2. günleri: Yurdun iç ve batı kesimleri parçalı çok bulutlu, diğer kesimler parçalı az bulutlu geçecek. İç bölgelerde yer yer sis görülecek.

Bayramın 3. günü: Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında hafif sağanak yağış geçişleri bekleniyor. İç bölgelerde yer yer sis görülecek.

Bayramın 4. günü: Yurdun iç ve batı kesimleri parçalı çok bulutlu, diğer kesimler parçalı az bulutlu geçecek. İç bölgelerde yer yer sis görülecek.

Etiketler :