Bayramoğlu ağır konuştu

Bayramoğlu ağır konuştu

Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'e konuk olan Ali Bayramoğlu, Hürriyet'i topa tuttu, gazetesi Yeni Şafak'a övgüler dizdi...

'Balçiçek İlter ile Söz Sende', Habertürk ekranlarında Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu'nu konuk etti. İlter'in sorularını yanıtlayan Bayramoğlu medyada dair çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Ali Bayramoğlu, Yeni Şafak'ta yazıyor oluşunun kendisine dair bir önyargı oluştursa da gazetesinden çok memnun olduğunu söyledi. Yeni Şafak'ın 28 Şubat'ta kendisine sahip çıktığını vurgulayan Bayramoğlu, 'Bunca yıldır tep bir yazıma bile en ufak bir sansür ve müdahale olmadı' dedi.

HÜRRİYET'E ATEŞ PÜSKÜRDÜ

İlter'in sorusu ve ısrarı üzerine Hürriyet gazetesi ve Ertuğrul Özkök'ün de gündeme geldiği program sert suçlamalara sahne oldu. Bayramoğlu, medyadaErtuğrul Özkök dahil bazı isimleri asla affetmeyeceğini söyledi.

Hürriyet gazetesinde asla yazmam. Zaten öyle bir teklif gelmez ama gelse de yazmam. Hürriyet denince aklıma çok kötü şeyler geliyor. Hürriyet gazetesinin benim çocukluğumdan beri temsil ettiği şey hiç sıcak bir şey değil. O sıcak olmayan şeyin hiç bir yerinde olmak istemem. Şimdi çok keskin konuşmak da istemiyorum. Orada çalışan arkadaşlarım da var. Ama bence Hürriyet gazetesi aminaye bir milliyetçiliğin gazetesidir. İnfazları, etikletlemeleri karalamaları... Kıbrıs meselesinden Ahmet Kaya olayına, Orhan Pamuk'a bakışından Hrant Dink cinayetindeki rolüne kadar...

Bayramoğlu, Yeni Şafak'tan gönderilen Fehmi Koru'nun ayrılışını gazete için büyük bir kayıp olarak yorumladı. Sürecin böyle sonuçlanmasının çok üzücü olduğunu belirten Bayramoğlu rahatsızlığını da vurguladı:

"Yeni Şafak'tan ayrılışı talihsiz ve kötü bir hikayedir. Bu şekilde olmamalıydı, bu beni rahatsız etti."
 

İşte o anlar:



 

 
 

Etiketler :