BBP de Ayasofya için hareket geçti

BBP de Ayasofya için hareket geçti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, son zamanlarda bazı mekanlarda ibadet izni verildiğini hatırlatarak, kendilerinin de Ayasofya'da Kurban Bayramı Namazı kılmak istediklerini söyledi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Topçu, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un istifasına çok üzüldüğünü belirtti. 

Seçim barajını aşmak için farklı siyasi görüşlere sahip herkesle görüşebileceklerini kaydeden Topçu, Numan Kurtulmuş ile henüz görüşmediğini ancak görüşeceklerini açıkladı. Topçu, seçim barajını aşmak için görüş farkı olan herkesle görüşeceklerini dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ani Harabe'lerinde Cuma namazı kılması ile ilgili soruya ise Topçu, bu adımın diğer yerler için de örnek olmasını istedi. Sümele ve Akdamar Kiliselerinde yapılan ayinleri memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Topçu, kendilerinin de Ayasofya Müzesi'nde Kurban Bayramı Namazı kılmak istediklerini sözlerine ekledi.

TOPÇU: "CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARINA ÜZÜLDÜM"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin yeni yasama yılının açılışında yaptığı konuşmayı üzülerek izlediğini belirtti. Kendisinin iki yeğeni bulunduğunu adlarının Fatih ve Mustafa olduğunu ifade eden BBP Genel Başkanı Topçu, "Cumhurbaşkanı Fatih ve Mustafa'yı sorun kıldı. Bunu kabul etmiyorum." şeklinde konuştu. Bu söylemin Kandil'in söylemi olduğunu iddia eden Topçu, herkesin sorunu olduğunu ancak kardeşlerin birbirlerine sorun olmayacağını ifadelerine ekledi.

 

Etiketler :