BBP Genel Başkanı Destici, İMKON Başkanı Tellioğlu ve beraberindekileri kabul etti

BBP Genel Başkanı Destici, İMKON Başkanı Tellioğlu ve beraberindekileri kabul etti

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu ve beraberindeki heyetle görüştü.Parti...

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu ve beraberindeki heyetle görüştü.

Parti genel merkezindeki görüşmede konuşan Destici, ziyaretlerinden dolayı İMKON heyetine teşekkür etti.

Destici, inşaatçıların yanında durduklarını ve onları desteklediklerini belirterek, dünya genelinde yaşanan pandemiden sonra Rusya ve Ukrayna savaşı ile devam eden küresel krizin inşaat sektörünün ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi.

Başta demir çelik olmak üzere inşaat malzemelerinde yüksek zam uygulandığına, bu durumun da konut fiyatlarına yansıdığına işaret eden Destici, Cumhur İttifakı hükümetinin bu anlamda gerekli tedbirleri aldığını, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca inşaat sektörünü canlandırma noktasında önemli adımlar atıldığını kaydetti.

- "Devlet müsaade etmeden terör örgütü nasıl parti açabilir"

Konuşmasının ardından, bir soru üzerine AYM'nin, HDP'nin Hazine yardımı hesabına tedbiren bloke konulması kararını değerlendiren Destici, "Anayasa Mahkemesi dün bunu karara bağladı. Şimdi CHP'nin terör sevici bir milletvekili çıkmış 'Biz bu kararı tanımıyoruz' diyor. Sen tanısan ne olur tanımasan ne olur Anayasa Mahkemesi kararı vermiş tedbiri koymuş." dedi.

HDP'nin kapatılması gerektiğine dikkat çeken Destici, "HDP kapatılır ve bu mesele biter. Efendim neymiş, yenisi açılırmış, niye açılsın? Devlet müsaade etmeden terör örgütü nasıl parti açabilir." ifadelerini kullandı.

Destici, "Terör örgütünün partisine kapatma davası açılmış, belki 2 ay, belki 1 ay sonra kapatılacak, çünkü son savunmalarını istediler. 2 ay sonra kapatılma ihtimali olan bir terör örgütünün partisine, devlet niye hazinesinden para versin, bu yetim malı." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin kayyumlara karşı çıktığını söyleyen Destici, "Kayyumlara karşı çıkmak demek, PKK'nın yanına birer komiser koyarak yönettiği belediyelere tekrar HDP'nin gelmesi demek, Kandil'e terörist yetiştirmek demektir." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.