BBP Genel Başkanı Destici'den Almanya'ya KINAMA

BBP Genel Başkanı Destici'den Almanya'ya KINAMA

iş öyle bir noktaya geldi ki Türkiye Cumhuriyeti bakanlarının kendi vatandaşlarına, önceden müsadesi alınmış, yeri tespit edilmiş toplantıları iptal ediliyor. Parti olarak bunu kınıyoruz." dedi.

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Almanya, terör unsurlarının her türlü faaliyetlerine izin verirken, göz yumarken hatta maddi ve manevi desteklerken, iş öyle bir noktaya geldi ki Türkiye Cumhuriyeti bakanlarının kendi vatandaşlarına, önceden müsadesi alınmış, yeri tespit edilmiş toplantıları iptal ediliyor. Parti olarak bunu kınıyoruz." dedi.

Destici, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından önce, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en önemli gündem maddesinin 16 Nisan'daki halk oylaması olduğunu söyledi.

Halk oylaması sürecinin barış içerisinde geçmesi için tüm siyasi partilerin üzerine büyük bir sorumluluk düştüğünü anlatan Destici, bu süreçte kamplaştırıcı her türlü yaklaşımdan uzak durulmasının önemine işaret etti.

Destici, herkesin bu konudaki tercihine saygı duyulması gerektiğini belirterek, "Milletin referandumda vereceği karar nihai çözüm noktası olacaktır. Sandığa gidecek seçmenin yapması gereken, sorumlu bir vatandaş olarak herkesin, bu anayasa değişikliği teklifini okuması ve mevcutla kıyaslaması lazım. O zaman referandumdan bilinçli bir sonuç çıkar." diye konuştu.

- "Bakanlara yapılan muamele kabul edilemez"

Parti olarak kuruldukları günden bu yana Avrupa Birliği'nin (AB) "bir hayal tüneli olduğu"nu anlattıklarına işaret eden Destici, Türkiye'nin, AB sürecinde gerek ekonomik açıdan gerekse terör unsurlarına prim sağlayacak yasaların çıkarılması gibi pek çok konuda istismar edildiğini dile getirdi. Destici, Türkiye'nin, AB sürecinde geçmişte yaptığı hatalardan döndüğüne dikkati çekti.

Destici, Almanya'nın terör örgütlerine kucak açmasının kabul edilemeyeceğini de belirterek, şunları kaydetti:

"Buna 15 Temmuz'dan sonra FETÖ unsurları da dahil oldu. Almanya, terör unsurlarının her türlü faaliyetlerine izin verirken, göz yumarken, hatta maddi ve manevi desteklerken, iş öyle bir noktaya geldi ki, Türkiye Cumhuriyeti bakanlarının kendi vatandaşlarına, önceden müsadesi alınmış, yeri tespit edilmiş toplantıları iptal ediliyor. Parti olarak bunu kınıyoruz. Hiçbir ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti devleti bakanına yaptığı bu muameleyi kabul edemeyiz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.